fredag 14. september 2012

Ja..sauer kan smile...og vise glede.....

Da jeg tidligere i uka kom opp til dyra på gården, så jeg at sauene hadde spist seg veldig ned på gresset i vinterhagen.
Storbonden hadde satt opp strømgjerdet uten å koble det til før han dro til det store utland.
I denne heldigvis så høyteknologiske verden, så var det bare å sende en tekstmelding om jeg kunne åpne grinda til det grønne matfatet til sauene. Joda...svaret kom raskt, og det var : JA..KLART DET!

Lykkelige sauer på nytt beite!


Så da jeg åpnet grinda og sa HVER SÅ GOD....SPIS, så jublet sauene, sprang ubestemt frem og tilbake, usikker på hvor de beste go-bitene var!!! Gjøa smilte virkelig fra øre til øre og spratt lykkelig rundt!
Jeg måtte virkelig sette meg på en stein og bare nyte denne enorme gleden over et nytt matfat.

2 poser med brødbiter gikk også unna i rekordfart, så det var nok sauens lykkelige dag.

Så da Tiger,n hadde fått sin porsjon med nytrukket fisk, strømgjerdet koblet på og jeg skulle starte på hjemveien, sa jeg til Gjøa: Er du glad nå, lille gull??? JAAAAA, svarte hun og smilte med litt saftig , grønt gress i munnvikene!
En må jo bare bli glad av slike stunder.
Heldige Tiger`n


Epler til fryd for både øyne og gane!

Da  yngstemann var et år, så   plantet jeg et knøttlite epletre i hagen. Tenkte at det var spennende for barna å ha et frukttre i hagen og følge med på!! Det levde et farlig liv, for det var flere ganger "nesten" tatt av gressklipperen, og når det ble stort nok til at min mann skjønte at dette var noe vi skulle ta vare på, så var det gutta sine fotballer som stadig vekk traff det. Tror at det hadde et trist liv, for det bar iallefall ikke frukt.
Åra gikk og da det hadde stått der i 9 år, så var det plutselig 18 eplekart på det. Jeg jublet og hegnet om de flotte Aromaeplene. Når det var klart for høsting, så var det 15 epler igjen og det tok jeg andektig ned!! Halvparten var makkspist....skikkelig nedtur.
Men nå er det 15 år og et flitt lite tre....som hadde ei utrolig blomstring i år og som bærer masse epler! I fjor regnet det så mye at endel av de sprakk.  Sunnmøring som jeg er, så ble de brukt til EPLEGELE med en bit kanelstang i !!! Nydelig!!!



I år har jeg store planer...eplepai, spise-epler, eplegele og kanskje litt eplemos til "tilslørte by-piker"... ja, mulighetene er mange om eplene får henge på treet til de skal høstes.