fredag 31. mai 2013

Sommeren er her ...........nå........................

I dag er det årets siste vårdag i årets siste vårmåned...så i morra er det sommer!!!
Men jeg føler jo at hele denne uka har det vært sommer og i dag var jeg oppe med mine firebeinte venner på gården...ja og dei 7 tobeinte med fjør!


Så fin er vegen når det er sommer....gammeldags gardsvei!
På veg opp var det vakker blåbærlyng som blomstret, grantrær med nye skudd og flittig maur som bygde på mesterverket sitt!! For ikkje å snakke om all fuglesangen, gjøken som gol og dei små bekkane som sildra og klukka!  Og så dinna gode, friske lukta...! Ja det er bare til å ha åpne sanser og nyte det!
Ei flott ørn fløy høyt over grantrærne i plantefeltet , men heldigvis så er lamma så store no at dei ikkje trenger å frykte ørna.



Blåbærlyng i blomst!


Sauene var slitne av varmen , men kom springende mot meg når jeg ropte på de!
Wasa Husmann gikk unna, mens brød og høy tok lenger tid! Matlysta var med andre ord ikkje på topp!
Dei fant seg skyggefulle steder under trærne og lå der som nokken ulltepper...ikkje alltid like kjekt med isolerende pels!





Kjekke karer..men litt ville!


Vakre Habbibati..


Men Tiger`n koset seg i fineværet og fikk servert kokt fisk!!! Jeg hadde med pizza og en flaske vann, så da blei det kveldsmat for oss begge i solen!





Tiger`n  kviler seg etter et godt måltid!


Pizza i det fri.........

Men kyllingene var jammen blitt store...og spinnville!! Dei fikk rester av fullkornsris og spant rundt før de turte å smake på!! Når ble fullkornsris nifst????




Kyllinger i farta....

Men det skal nå bli spennende å se hvordan de blir i fargene når de vokser til. Den svarte kyllingen er nå blitt askegrå tenåring!!



Ruslet meg nedover veien igjen og klappet litt ekstra på den gamle traktoren til Storbonden! Nostalgi med slike fine kjøretøy...passer godt inn på gården med dei gamle husa og staudene som Bondekona dyrker frem!


Godt med slike fine ettermiddager...