søndag 12. januar 2014

Nær kua opplevelse!

I alle år siden jeg som barn nesten ble nedrent av ei spinnvill kvige, så har jeg vært redd for kyr og kviger...jeg har iallefall trodd det!

En kollega og jeg var på sopptur en høst, hvor det kom en heil gjeng med kviger mot oss!! Hun syntes det var festlig, mens jeg beinflaug ned til bilen min, heiv meg inn og låste dørene!! Pysa Mo!

Men i dag har jeg vært i et fellesfjøs og gått inne blant dissa svære kyrne........uten engang å få høg puls...ja kanskje litt høgere enn normalt, men bare litt !




Fellesfjøset


Nokken som e ikkje kjenner her inne...?


Lurte du på korsen e blei melka ?
Jeg er skikkelig fornøyd med meg selv!
Kjekke venner er alltid bra å ha. Tidligere i uka chattet jeg litt med rause og sprudlende Monika som er bonde i Eidsdalen. Ho har en herlig blogg som jeg følger...flotte bilder og koselige kommentarer! Hverdagsglede!
Hun skulle starte julekortproduksjonen 2014 i helga og møtestedet var Fjøsloftet...og jeg måtte bare ta meg en tur! Det fristet, og selv om jeg ikke kjente Monika så godt...vi hadde bare møttes på et kurs på Familieminner, så har no vi "snakka" litt på bloggen og på Fjesboka!! Dessuten er Monika ei slik herlig dame som bobler av energi...og overfører det på sine omgivelser og!!

Så jeg tok på meg godt med klær, pakka nokken kortting, et fotoapparat, litt niste og startet på bilturen inn til Kleiva i Eidsdalen!! Nydelig vintervær gjorde turen innover til en flott opplevelse!

Yste Skotet



Klar for fergetur til Eidsdalen.



Utsikta fra Fellesfjøset...imponerede !


Og etter jeg hadde kjørt av fergen i Eidsdalen, så var det bare til å finne frem til Kleiva.....og utrolig nok så klarte jeg det! Fant Fellesfjøset og gikk etter skravlinga! Banka på døra og der satt Monika og hennes venninne Anne Mari!  Et HEI...og så begynte skravla vår å gå!!!Koselig!
Fikk ikke laget noen kort, men gjort litt forarbeid til noen...!

Men høgdaren var når jeg fikk være med ned i fjøset og gå ilag med Monika iblant dissa stor kyrne...og dem var snille og litt nyskjerrige på meg! Ei fulgte etter meg hele tiden og syntes tydeligvis at jeg var ei kjekk byfrøken! Herlig!
Og så kalvene da.....så vakre!! 3 hadde kommet bare siste døgnet....og jeg fikk hilse på dem!


Ei fin og spretten lita frøken!

..kattungen hilser på ei frøken...

nei....best å finne søstra mi...lure på kor ho er..


Hm....en ny kalv...

..den var stor......

........og nyskjerrig ........

........e tror e stikke, e....









De var så fine, men den ene lille frøkna var litt for tidlig født og måtte ha litt hjelp til å klare seg! Men Monika hadde troa på at det skulle gå bra!!





Så fornøyd og glad...med et spann med noen liter råmelk fra ei flott ku og full av inntrykk, så bar det hjemover!  Vel hjemme så fikk jeg klar beskjed fra yngstemann at jeg luktet fjøs og burde ta meg en dusj!!
Syntes det var ei god lukt e...men tok hintet! Mimret i kveld med bildene og bare måtte få dette inn på bloggen min!! Min digitale minnebok!!
Så takk for invitasjonen Monika Aarset....og takk for at du er et så generøs at du lar ei nesten ukjent byfrøken få seg en god fjøsopplevelse!!!!