lørdag 2. januar 2016

Nytt år og nye muligheter.....

Bilderesultat for january



Så er det nytt år og ny kalender og vi sier farvel til jula og alt det koselige, røde på julekjøkkenet......som er en sånn glede å finne frem hver eneste adventstid!!  Nissene ...de fleste som har vært på sine faste plasser i flere år og andre som er ganske nye i gamet. De skal også finne sin plass, og det har stort sett gått greit!
I år kom det 2 nye tenorer til mannskoret Kvist og Kvast...og det trengtes. De teller nå 29 medlemmer og kommer alle fra huset til Ole Jonny Larsen........en kreativ nabo, så får gele til julefrokosten av oss, og så får vi da årets nye kormedlemmer. Et godt bytte !!

Nisseungen KråkePetter som skal bli gårdsnisse !

I tillegg så ble 1 nissegutt til på 1.juledag. Han fikk husvære hos gode venner og muligens får han bli sauepasser hos dyra på gården.
4 nye smånisser ble også til på 2.juledag når gutta i huset såg på fotball hele dagen, for da satte jeg meg på lagerommet og var litt kreativ.


Gammelnissen som har fulgt med på lasset mitt siden 1976, gleder seg over nye medlemmer i familien, men har mistet kontrollen over årstallene som de ble født!
Og juletreet da....det fineste vi kanskje noen gang har hatt, har ikke sluppet en eneste nål. Det ble levert på døra av Storbonden, og har vokst til blant dyra på gården. Nesten vemodig å kaste det ut! Men på nyttårsaften var jeg oppom dyra for å ønske de godt nytt år, og si takk for det gamle.
Da hadde Storbonden gitt de noen grønne, flotte grantrær å gnage på, så kanskje skulle jeg ha gitt dem vårt i retur!! Kompostering på høgt nivå !!


Men jula har vært god og jeg kjenner at det har vært fint å ha rolige dager uten fast program.
Begge gutta har vært hjemme og nytt service på dette fashionable hotellet med full pensjon, inklusiv bil disponibel. De har fått tatt årets julebilde i lag med faren som alltid finner på noe tull !! Så alt har vært som det bruker og godt er det !

De tre nesevise menn...

Litt besøk, noen turer til byen for en kaffilaffi med gode venner, og en spasertur i 15 grader pluss med oppbrettede genserarmer gjør susen og fyller opp energilagrene igjen. Og de trenger påfyll...for jobben krever sitt, og studiene fortsetter som før. Heldigvis går det mot lysere og lengre dager.
Solsnu er feiret og for hver dag så blir det noen minutter lenger lyst. Lykke !

Siden snøen og kuldegradene har vært ganske så fraværende her på Vestlandet, så er det snart tid for å se etter krokus og påskeliljespirer...men, "sov du vesle spire ung, for ennå er det vinter" ...iallefall i følge kalenderen.
Bilene har helt nye og gode vinterdekk, ulltøyet som jeg fikk i julegave er vasket opp og klart for bruk og slalomskiene er ikke lenger unna enn at de kan finnes på 10 min, så vinteren må gjerne komme på visitt !! Selv om visitten godt kan være kortvarig for min del .Jeg er jo faktisk glad i grønn vinter òg, jeg !!!!

Men det er snart hverdag og siden innholdet i et stappfullt kjølerom har minket betraktelig, så tyder det på at vi har hatt gode dager. Eldstemann elsker middager, og presterte å lage seg Tikka Masala kl 02.30 en natt!!
Ja, jeg måtte jo skjønne at han var sulten !! Joda, men har du hørt om skiver med pålegg, gutten min???
Til tross for at jeg ikke rakk å få laget halvparten av alt det gode jeg drømte om å lage denne førjulstida, så har vi fortsatt rester både av julekaker og julepålegg!! Kakene må sendes ut til min far som er heldig og fortsatt har matchvekt: lett fluevekt, og julepålegget får spises på et Wasa Husmann !!!!  Sunnmøringen kaster ikke slikt, så da får jeg heller legge inn litt lenger trimtur for å forbrenne en skive syltaflesk.

Får bare øke innsatsen og minske inntaket ......
Men når jeg satt å såg på Downton Abbey julespesial, så skjønte jeg at skal jeg komme inn i antrekket mitt til besøket på Downton Abbey i mai uten å måtte sette inn en kile i skjørtet, så krever det mer innsats enn en runde rundt huset i ny og ne!!!  Ingen nyttårsforsetter her i gården...i alle fall ikke på trykk !
Men ja, det er et nytt år, selv om jeg absolutt ikke begynner med blanke ark. Litt tanker og planer for 2016 svirrer nå oppe i kalotten uansett!!
Men på enkelte områder vil jeg fortsatt følge Per Fugelli sitt motto: Gi litt mer faen og være god nok!!
Flink pike-syndromet har mistet litt grobunn her, og godt er det !! Har fortsatt en jobb å gjøre på området, men alle monner drar !!
Så til alle som jeg bryr meg om og er glad i vil jeg bare si : godt nytt år og takk for det gamle.