søndag 23. juni 2013

St.Hans tur til Bakketunet på Bjørke

Når du kommer til vakre Bakketunet på Bjørke en flott St.Hans dag, så blir du virkelig ydmyk over hvor imponerende og flott naturen på Vestlandet er!
Fjellene er virkelig høye og majestetiske og med dei vakre sommerfargene og suset fra den kvite, frådende elva, så er det som å være midt i et postkort.
Lykka er bare det at ditte er virkelig og du kan kjenne alle dei gode luktene og høre fuglesangen og elvesuset. Ditte er et lite stykke Norge...det som utlendingane beundrer og som vi er så heldige å kunne reise til på en heilt vanlig søndag!!
Skjønner vi hvor priviligert vi er?


St.Hans dag....


Se og nyt.....

Det er langt, og lenger enn langt å komme seg til Bjørke, akkurat som i eventyrene...men ikke uoverkommelig langt...det er bare det at veien er fortsatt litt sånn hump i dump!
Men så får man sett  alle dei flotte stedene...Barstadvika...Vartdal....Ørsta...Volda...og Kvivsvegen, og på returen...Horningdalen, Hellesylt, Stranda, Sykkylven...! Fjord, fjell, hus, kyr, blomster, folk....osv.
Dette er bonus....

Men Bakketunet er målet!!!  Reine opplevelsesturen!


Snille og gode mora mi som liker å være med meg på tur!


Hekla gardinfag...nydelige!


Nostalgi fra  nedsiden av stova!


Men når du så kommer frem på Bakketunet,så kan du nyte flotte bygninger som har huset folk og fe i over 400 år.
Du kan virkelig føle at her har folk jobba og slitt for å få endene til å møtes....men jeg tror nok at det har vært et godt sted å vokse opp, men arbeidsomt.
Marita Bett Jensen som er fra gården og driver Bakketunet er en driftig dame, som jeg mistenker aldri sitter i ro!  Hun får virkelig ting gjort til tross for full jobb på Åsentunet og en familie å ta vare på!
Hun er en energibombe!!!
Vi var i det gamle kufjøset , i kunstnerboligen og i kammerset og så på Hovedutstillingen som het Blood, Milk & Honey av Camilla Prytz, Mia GjerdrumHelgesen og Gro Mukta Holter. Spennende!

Men på Bakketunet fikk vi også vært på et lite kaffi"kurs" med barrista Nina Viddal.
Hun fortalte om ulike kaffibønner og gav oss lukt- og smaksopplevelser fra kaffibønner brent av Jacu kaffebrenneri i Ålesund! Gøy!
For meg som ikke er noen stor kaffidrikker, så var det underlig å kjenne dei ulike smakene på kaffisortene! Men...jeg mener no at fortsatt lukta av nymalt kaffi er mye bedre enn selve kaffidrikken! 
Kan no godt ta en kaffilaffi på en lørdag,men...
Te er no livets vann!!

Kaffi og kaffi kan være 2 vidt forskjellige ting...

Her kunne du bruke mange sanser...

Så ta en dagstur til Bakketunet...nyt opplevelsene som virkelig kommer til å gi deg masse gode minner.
Glem no ikkje å smake på dei utrolig gode kakene bakt lokalt på gården, kanskje til en god kopp kaffi!

Er du heldig med været så kan du sette deg ute på benkene og bare "føle at du er til".

Vi nøt det i hvert fall, og når jeg var der i fjor så var jeg så heldig at jeg fikk overnatte i kunstnarboligen,  siden kusine Kristin skulle holde utstilling i kammerset og jeg var med som "altmuligdame! Gøy!

God tur...om ikkje du kommer deg dit, så kan du jo drømme deg vekk når du ser bildene derfra!

Blide kusiner på tur!


Tatt i august 2012 når jeg var der.

ikke alle vinduer trenger du å se ut av...kanskje vindusposten er det første du "ser".