tirsdag 23. april 2013

Ruskedag...

I dag kom høststormen med voldsomt med vind, regn, hagl og litt sludd! Men fortsatt skriver vi april, men her på Vestlandet er vi vant til mye vær og av erfaring pakker vi aldri vekk ullklærne uansett hvilken måned vi er i !!!
Men dyra trenger jo mat på en slik dag og, så da var det bare å finne frem Devoldklærne, regndressen, fjellskoa og pannebåndet og begi seg innover!

Greit å stå trygt bak gjerde på broa når vannmassene er så enorme.
Det første som møtte meg når jeg parkerte bilen, var en enorm elv som buldret nedover dalen! Regn og snøsmelting viser oss absolutt hvor sterke krefter naturen har.

Så jeg la i vei opp grusveien, for jeg var så spent på å se dei nye lammene som var kommet de siste dagene! No var der 9 små lam som hoppet og skvatt i ruskeværet!


Noe småtroll som ble født i helga som var, og sjefen sjøl Moses helt til høgre.
Snøfrisk i midten, er den førstefødte frøkenen.
 Men Moses den førstefødte, er jo allerede en tøffing og er nå mye større enn de andre lammene. Han er 3 uker i dag...og en kraftkar som spiser brød, høy og drikker melk fra moren Svarta!
Vakre Moses...allerede med små horn i panna!


Habbibati er en stolt mamma til lille Habbi...her ser de etter Tiger`n !

Men det er ikke lett for et lite lam å finne et tørt sted å kvile seg på i ruskeværet og i en vinterinnhengning som er full av gjørme må man være om seg. Men de er ikkje rådville dissa små, så de finner seg kvileplasser. Og mødrene passer godt på de og sjekker både hvor de er og hva de gjør på.


Lille Habbi ligger trygt ved høytrauet mens Mandor og Moses forsyner seg ilag med de voksne.


Nyskjerrige Tiger`n får skjenn av Fru Brille. Hun passer godt på tvillingene sine.
Hun er en god mor og har flere ganger fått tvillinger.

Å være en katt som er nyskjerrig, er ikke så lett når Fru Brille så  tydelig viser sin misnøye med at Tiger`n er i nærheten av hennes små!


Tiger`n på utsiden av gjerde har krøllet seg sammen ved trerota, mens lammene hopper og skvetter på innsida.
 Til tross for en ruskete dag, så var det en opplevelse å sitte i vinterhagen og observere de små
4-beinte vennene. Kyllingene som trivdes under varmelampen i hønsehuset,  trengte også  litt påfyll av vann. Blir spennende å følge med på deres utvikling!
Tiger`n nøt nytrukket fisk og brydde seg ikkje om meg  når jeg lukket døren til løa og sa adjø! Ingen grunn for å følge meg til grinda i ditta fæle været!
Så avløyseren vendte nesen hjemover i ruskeværet og gledet seg til en god kopp te og 2 Ryvita med brunost! Hadde vel krøpet sammen i 2-seteren i dag, om jeg ikke hadde hatt denne "jobben".  Men det er ingenting som heter dårlig vær, så lenge en har gode klær!!! Jeg har til dags dato tilgode å grue meg til å gå til gårds for å se etter dyra. Det er bare kjekt!!!
HVERDAGSGLEDE !!!