lørdag 2. november 2013

50 år...grå hår.........men ka så????

Høsten 1963 var dramatisk for verden....

- 8.august skjer "Det store togrøveriet" , nattposttoget mellom Glasgow og London blir plyndra for 2,8 mill pund.

-28.august så holder Martin Luther King jr sin berømte tale "I have a Dream" foran Lincolnmonumentet i Washington D.C.

- 22 november blir president John F. Kennedy skutt og drept i Dallas.


Gamlesykehuset på Klipra..... stasbygning i sine dager!
På Klipra sykehus 23. oktober 1963 ble jeg født.........og det var veldig dramatisk for mine foreldre. Jeg var født en del uker for tidlig, veide litt over 2 kilo, ble tatt med keisersnitt og mamma fikk ikke vite om jeg fortsatt levde og virket frisk etter at hun kom til seg selv 2 døgn etter inngrepet. Pappa var den som fortalte at alt gikk bra med meg, da han kom på pappavisitt! Sånn var det i den tida!
Hun holdt på å stryke med og jeg likeså. Men mot alle odds så gikk det bra og her sitter jeg og har fått feiret min 50 års dag med brask og bram. Fantastisk!!

 Reindalssetra...et godt sted å være!

Men det er litt rart å si at jeg er 50 år!

Nyklippet skolejente ....eller kanskje mer som en gutt???
 
Alder er jo bare et tall , som Knut sier, men når jeg ble født så var min farmor 49 år....og hun har alltid vært gammel i alder for meg, men absolutt ikke i sinn! Hun var født i 1914 og ville blitt 99 år den 11 november, men hun døde 6 februar i år...men hadde fortsatt glimt i øyet og morsomme kommentarer. Håper det er arvelig!

Farmor skriver julehilsen på gamlemåten! Koselig å få!
Når min far ble 50 år, så reiste de på sin første sydentur...og min bror og jeg kjøpte i smug vannseng til de i presang!!!! Pappa var plaget med ryggen og hadde virkelig godt av varmen i den sengen!
Dagen ble feiret med "åpent" hus og stort selskap Vi barna var hjemme fra studier og jobber i Oslo for å gjøre ære på jubilanten! Min far var en sprek og flott 50 åring!!



Min mor rakk akkurat å bli mormor før hun fylte 50 år....og sprekere mormor skal man lete lenge etter!! Hun har testet ut akebakker, rollerblades og ymse sykkelstunt med ganske så variable resultater....blåveiser, knuste briller...hjernerystelser....ja i grunnen det meste!!!

Men nå er det altså jeg som er blitt gammel....og takk for det!! Jeg har aldri tatt som en selvfølge at jeg skulle få bli 50 år, og jeg takker han høyt der oppe for hver dag som jeg får gleden av å våkne opp, klare meg selv og ikke minst være i lag med kjekke folk og gjøre ting jeg har lyst til!



For som jeg tenker...hver alder sin sjarm! Jeg kunne ikke tenke meg å være18 år igjen...med all den usikkerheten, kjærlighetssorgen....klespresset osv.
20 åringen...som funderte over yrkesvalg, hvor skulle en studere...hva med økonomien og ekstrajobb?
25 åringen, med studielån, dårlig råd...........et evig spørsmål om hvor jeg skulle jobbe etter endt studier...ja, i det hele tatt mange krav og frustrasjoner.
Men for all del...det var jo veldig kjekke og spennende år òg.  Så skulle jeg tatt åra om igjen, så ville jeg da hatt med meg den erfaringen jeg sitter med nå !  :)
Men heldigvis er det likt for alle ...ingen kan leve dagene sine om igjen, derfor er det viktig å glede seg over dagene som vi får!
Vet det er en klisjè og si noe slikt, men når en da kommer opp i sjels år og alder, så blir man mer gjerrig på tida si! Man vil gjøre ting og være sammen med folk som en føler fellesskap med.

For min del så har jeg nå så store barn , at jeg ikke trenger å planlegge lang tid i forveien alle ettermiddagsaktiviteter som jeg har lyst å gjøre! Jeg kan disponere mye av min egen tid og ta kanskje litt egoistiske valg. Det er fordelen med å "bli voksen"!

Dei aller beste gutta i livet mitt......

Jeg har som de fleste vet litt rare interesser, men sånn er jeg og jeg trives med aktiviteter rundt meg.

Å fylle 50 år var en stor og minnerik begivenhet!
Dagen før dagen ble jeg feiret på jobb og kollegaene hadde bakt kaker, dei holdt flott tale og gav meg utrolig flotte presanger! Koselig og rørende!

På selve dagen hadde Knut ordnet med overraskelsesmiddag på XL, med gjester som jeg ikke ante skulle komme! Snakk om å bli tatt på senga!
Men så utrolig kjekt....nydelig mat, flotte blomster, gode ord, flotte presanger og supre gjester!
Og en del tårer selvfølgelig....slikt følger vel med alderen!!!Sukk!!!

Den beste Knut`n som kun er i midten av 40-åra, mens kona nå er mellom 50 - 60 åra!!
 
 
Koselige hilsener både i posten og på Fjesboka varmer jo veldig et gammelt hjerte!!

Så var det fredagskveld med 25 flotte damer som fikk servert deilig mat og drikke i Bunkersen på SIL.
Gode venner og familie som hjalp til med både dekking, kakebaking, baccalao gryte og rydding!!
En kjempekjekk kveld med så mange gode ord, klemmer, gaver, taler....ja alt var bare en fornøyelse!!
Og da også.......dissa tårene som lurer seg frem i øyekroken!!!

Gavebordet var ganske preget av interesse for mat, tur, dyr , scrapping...! Underlig!
Her med en av to keramikksauer...! Herlig!,

Feiringen ble så avsluttet med familieselskap en søndags ettermiddag med
 "smuler fra de rikes bord".....men det var så store smuler at det mettet 15 personer!

Siste rest fikk dyra på gården...og dei var også fornøyde med menyen!! Det kan bare ikkje bli bedre!!

Så i dag er jeg en drøy uke over 50 år... i går var det fredag og jeg hadde planer om å bare kose meg med kjempegode minner, i kosedress foran tv`n og nyte kvelden!!Men så var det en kar som mente jeg burde hente noe ved som han ikkje skulle ha selv...og da var jeg ikkje vanskelig å be!
Så da vasket far huset, mens mor laget mat og sanket ved!!!
Jaja....sofaen fanget meg kl 21.30...jeg hørte at den formelig ropte etter meg....og det var det siste jeg hørte før jeg "svimte av" og gikk i fredagskoma.

Det er superkjekt å bli feiret, lage til selskap, forlenge dagene og forminske nettene...........men det tar på...jeg er jo ikke 20 lenger...
OG TAKK FOR DET !!!