søndag 24. mars 2013

Kanskje kommer påskelammet, men uansett så blir det godt med ferie!


Andreas og Anette på ridetur på Hakallegarden

Da står påsken for døren og påskepynten må tørkes støv av og settes frem!
Smågotteriet er hamstret inn fra tilbudsboksene til Obs!...og det blei handlet mye mer enn det som egentlig var planen!!! Det var jo så BILLIG ! Nesten som å være på Harryhandel i Sverige, men bare nesten.......!
Og gotteriet skal fylles i årgangspåskeeggene våres!


Årganger med påskeegg som gutta har fått!
Jeg er ekstremt nostalgisk og har samlet på gutta sine påskeegg siden de var små...og dei koseligste egga er selvfølgelig dei mest brukte med rester av gummimannsukker i !
Men denne påsken , som i fjor så skal noen av gutta på fotballeir til Tyrkia og en til Røros ilag med kompiser! Og så jeg da.....orker ikkje ei påske til aleine i huset, så da vender jeg bilsnuten mot Gausdal og min bror og svigerinnes paradis...Rammen! Med på lasset blir min mamma og pappa....potetballkjøtt...gotteri..kake...og så så litt klær og sånn vanlige greier! Blir bare noen dager,men mat må man ha...god mat!

Men før det skal skje, så er det Palmehelgen som startet med en tur opp til dyra på gården! Det er spennende tider når vi hver dag som helst venter å se at de små, vakre lammene kanskje har kommet til verden! Alle små barn er jo vakre...enten de er 2-beinte eller 4-beinte ! Og få se de nyfødte lammene...så sterke og fine....er jo en gave større enn noen! Føler meg som en stolt bestemor når dei stolte og sterke søyene så tillitsfult viser de små frem!!! Og med en liten godbit   ( Wasa Husmann, økonomipakke...faller i smak) på lomma som bestikkelse, så lar de meg holde og nusse de små barna sine!!! Lykken er så stor..., men akk sorgen enda større om noe skjer med de små! Mikkel Rev forsynte seg jo i fjor....!










Smula...tvillingen til Smilla blir nok mamma i vårsola...men det kan godt bli litt varmere først! Gravøren Boblikoff er en særing men veldig glad i Wasa Husmann!



Men ingen lam pr.dags dato 23/3....i fjor blei det første lammet født på den datoen!
Så for å få se nokken smålam så tok vi turen til Hakallegården i Vanylven! Markedsdag og enormt med folk og dyr! Så flott dag med strålende vårsol, og hadde en nok med klær på seg, så holdt en godt varmen til tross for en kald vind rundt ørene!  Utrolig kjekt å se korsen Aina Moldskred Krakset og familien har laga til en så flott gard med spennende dyr, koselig kafe og et utsyn mot havet som er ubeskrivelig! For ei perle!

Her er nokken bilder fra den fine dagen.
Lille Josef trivdes i rosa innhengning.
Han var tydelig vant til både barn og andre som ville snakke med han.

 





Her er Erna i nærkontakt med lama-Lise som syntes det var kjekt at folk hilste på ho.
Anette var veldig skeptisk til dissa enorme oksene eller kanskje var det kyr med horn og altfor mye pels. Ho ville helst sitte på arma til Erna.


Her venter lamajentene på frieren sin!!!

Rice produkt...e bare elska dei og har masse hjemme. Blir glade av flotte farger.

Anette og Ann Cecilie hilste på Josef

Klara Klukk fant en svelebit som smakte godt!

Litt mat i skrotten måtte vi ha. Fikk smake alpakkaboller av Nils H Nesje! Det var spesielt!
Det var verd den litt lange turen...som ble ekstra lang pga fergekø. Men med nokken KvikkLunsj og appelsiner på lur i sekken, så gikk det så bra.
En nydelig kopp te og et godt rundstykke fra Bakargarden blei servert av Ann Cecilie når vi kom til Garnes. Ho er no bare så snill dinna gode venninna mi! Ka gjorde e uten ho????
Og alle var enig i at det hadde vært en super dag!


Påskepynt...med gotteri :)