lørdag 7. mars 2015

Velkommen mars....din luring!

Litt sol, litt regn....kanskje også nokken snøbyger en dag????
Gradestokken viser både minus 2 grader , men også pluss 11 grader i samme uke!
Dette lureriet er altså MARS...og som farmor sa..."dinna lunete måneden" .

Men er det ikke det som er så spennende med årets første vårmåned da?
Vi gleder oss over vårdagen som en morgen viser seg, mens vi på vei hjem fra jobb samme dag setter på full styrke på vindusviskerne for å ta unna snøflokser på størrelse med tefat !!!!!

Som en god kollega trøstet meg med, et år når vi hadde hatt 5 vinterer i løpet  av en måned....:
"Det e på rette sida av året ,Wenche..og værmannen har spådd at det blir 7 slike korte vintere før det blir ordentlig vår, så da e det bare 2 slike igjen!!!"
Takk for trøsta...tror at det hjalp....for siden har e talt vintrane hver vår, og ja....det bruker å være sånn ca det antallet hver vår !

Men i formiddag var det vår....og siden jeg fortsatt sliter med dissa beina mine, så er fredagen satt av til rekreasjon, og det er for meg å være ute.
Da er det godt å ta på seg turbuksen , legge innleggssålene i turskoene og putte litt drikke og en frukt i sekken....og selvfølgelig ha kameraet på lur og nyte tida.


Men allerede på veg bort til bilen, så måtte kameraet frem!
Høstens innsats med å sette løk i beddet hadde gitt resultat...for vakre, nye spirer var kommet opp av jorden...så blomstenes hviletid var på hell.....de hadde lengtet etter lyset  og stukket hodene sine opp for å glede oss mennesker.  Våren er god...den gir oss håpet....!

Sov du vesle spire ung, ennå er det vinter.......




Og på turen så jeg spiren...litt trøtt fortsatt, men absolutt på vei til å bli "stor".



Og når jeg etter en kort rusletur fikk satt meg på trammen til Gammelhuset, på et hjemmelaget sitteunderlag for ikkje å fryse på meg nokke....og nøt ei god frukt, så lyttet jeg etter våren.

Elva brusa, og litt vind suste i tretoppene.....ikkje en kald vind, men fortsatt litt skarp.
Jeg kjente at sola varmet kinnene mine...ingen fare for å bli solbrent...og ikkje får jeg fregner heller...men det er bare så godt å kjenne på dinna varmen.


Småfuglene er på veg hit etter et opphold i varmere strøk, og de kvitret og sang for å lokke til seg en make...fine toner som var i stor kontrast til Nøtteskrika sine hese skrikene .
Men Nøtteskrika har underholdt meg gjennom hele året, og får gjerne en godbit ekstra som takk.

Hasseltreet ved parkeringsplassen hadde allerede lange, gule rakler,så når påsken kommer kan vi fylle vasen med kvister for å ha noe å feste påskepynten på.

Den gode dagen kom tidelig i dag, og den var på lag med vårsola !

I morra er det kanskje litt vinter igjen...men det gjør ikkje nokke....for plutselig smelter snøen, gradene kryper oppover mot pluss 10 og fuglene synger vårsanger !
Ei fin årstid dette, og etter vår er det sommer.........! Jippi !