tirsdag 1. mai 2018

Kom mai, du skjønne, milde....får e håpe!

Da er april 2018 bare minner i mi historiebok, og det har vært en aktiv måned med mange fine stunder. Kanskje ikkje alle så mye å " skrive hjem" om, men hver dag kan være en ny sjanse til oppleve en liten hverdagsglede, ja...om en ønsker å finne den da!!!

April hadde mange flotte dager med vær som som passet for små utstikkere til fjelltopper som ikkje krevde klatreutstyr og sikkerhetstau for å nå toppen.
Å nyte 360 graders utsikt til sjø og fjell gjør noe med humøret, hjertet og sinnsroen !!
Er ikkje det hverdagslykke, så vet ikkje e !!

For en middelaldrende, litt stutt dame....som er turglad til topper som er oppnåelig med middels kondis, men godt over middels stahet og seighet, så er både Emblemsfjellet, Signalen og Molnesfjellet fine ettermiddagsturer.
Stikk-Ut er igang nå fra 1.mai, så da skal jeg utvide reptoaret mitt! 
Med litt mat, drikke og kamera i sekken er livet godt på tur !!

God utsikt fra Signalen på selveste fredag den 13.

Fredag den 13. skulle min kjære på et arrangement i byen på kvelden, så etter å ha kjørt han var turen kort til Valderøya og Signalen !
Sist gang jeg var der kom jeg hjem med hovent kne, blåmerker og forslått hånd etter et ublidt møte med steinura på veg opp mot toppen! Ikkje nokke brudd, men hypokonderen fikk napp og kunne pleie sine vondter nokken dager !!
Turen dinne gangen gikk fint, og turgåeren var dypt konsentrert om å stokke beina rett mot toppen....og for ei lykke når e kunne skrelle ei nydelig appelsin, la beina kvile og blikke sveipe over fjell og fjord! 
Heldige er vi som er velsignet med tilgang til naturen.



Vinter og litt vår på gården.

Dagen etter var jeg så heldig at dei trengte hjelp til å mate dyra på gården.
Vinteren hadde ikkje sluppet taket der inne og det låg nærmere 1 meter snø på markane og veien opp var flere steder dekket av is og sne.
Jeg var spent på om det hadde kommet nokken lam til verden på gården, men nei...søyene holdt nok igjen til vårsola hadde fått smeltet ned mer av snøen.
Gjensynsgleden var stor som alltid.
Jeg fikk ro i sjela når jeg hørte dryppinga for snøsmeltinga på taket til Gammelhuset, fuglesang og den gode lyden til  bekken ....brusende av smeltevann fra snøen som måtte gi etter for solstrålene og mildværet.

Våren får en til å skjerpe sansene...lyd, lys, lukt for ikkje å snakke om varmen i kinnene når sola sender ut solstrålane som treffer oss som lever på jorda. 
Det blei ei god stund.......veldig god !

På veg til Oslo og målet er Military Tatto i Oslo Spectrum

Julaften 2017 fikk mine foreldre billetter til Military Tattoo i Oslo Spectrumi julegave + tur/retur med bil og privatsjåfør...og overnatting med matservering. Grei gave fra barn/svigerbarn/barnebarn og nå var helga kommet.
Sjåføren (meg) fylte tanken med drivstoff, ordnet niste og plukket opp "turistene" etter jobb og vendte snuten mot hovedstaden fredag ettermiddag den 20 april.
Og turen nedover gikk som en drøm...med bare veier, lite trafikk og selvfølgelig stopp på dei faste plassane så pappa fikk strukket på ryggen, fyrt opp i pipa og tatt seg en kaffitår og mamma fikk fortalt dei gode historiane fra tidligere turer nok en gang!! 
Takknemlige passasjerer som koser seg på tur! Kan ikkje bli bedre enn det ;)

Erna og Terje med barn og barnebarnet Marcus.....klar for showet !


Lørdag var det endelig tid for show i storstua Spectrum....kl.13.00 var vi på plass på rad 8...satt som sild i tønne, og kjempeklar for å bli underholdt med musikk, drill, marsjering og dans!
Og vi ble ikkje skuffa....for det var fantastisk bra! Og H.M.Garden...ja, dem e no bare kremen da!
Så fantastisk flinke...tenker bare på alle timene med trening som ligger bak. Imponerende !!!
Å ho mamma måtte felle nokken tårer i glede når showet begynte...tenk at ho endelig skulle få oppleve ditta, ja... det var ho bare SÅ glad for !!

Vakre små,  Sander og Nora sjarmerer beundrende store...på Landøya !

Siden det var formiddagsoppsetting, så rakk vi besøk hos kusine Anne Lone og familien på Landøya.
Små, nye familiemedlemmer på 5 mnd og 20 mnd sjarmerte oss alle, og kryper inn i hjertene til alle oss som er så heldige å ha de i familien. Skulle bare sett dem oftere....men 60 mil er langt å kjøre for et kaffibesøk, men ikkje for ei helg !!
Når lille Sander ...kryper inn i armkroken din og ser på "Se og Si" boka i lag med gammeltanta...ja, da er gammeltanta heilt solgt!! Varm, liten og tillitsfull kar som ikkje skjønner hvor lykkelig han gjør meg,  bare ved å sitte der og peke på traktorbilde å si " der" ! Å du lille faddergutten min...du er bare GULL !!
Lillesøster Nora er jammen heldig med den snille broren sin !!

Så blei det jammen kveld igjen....og jeg klemmet alle mine kjære med "ha-det-bra"klemmer, tok turen til Fredrikstad og rakk en kopp te før det blei nattetid.

Dei kan virkelig det med kafe, svenskane !

Tidlig opp søndags morgen for å ta en busstur til Gøteborg i lag med Makeløse kusine Krisin!
Haga...vakreste lille bydelen...sett frem den beste maten....brygg den beste kaffilaffien...for her kommer kusinene og skal nyte søndagen og våren!
Å Gøteborg leverer alltid...såpass mange inntrykk og god mat at en cowboystrekk på bussen tilbake hjalp på, slik at vi fikk ladet batteriene så vi rakk en speedtur over grensen igjen for å handle på Maxi-mat, Nordbysenteret før stengetid kl.21.00.
Viktig å nytte tida!!! Mykje godt å ta med hjem fra "det store utland".

Mandag morra blues....70 mil hjem fra Fredrikstad, via Lillestrøm.....regnvær fra start og omtrent helt hjem til Ålesund !! Men alle var fornøyde med turen...og julegaven var nå brukt opp !!


Venninnetrim i trappene !!

4 arbeidsdager igjen av uka..det gikk no fort..og lørdag var jeg en liten svipptur i Geiranger og fikk scrappet litt på Union i lag med kjekke damer.
Geiranger er jammen et vakkert sted når det er fritt for travle turister....! 
Vi koset oss og trimmet i trappene langs Storfossen, og burde nok gått opp og ned 10 ganger etter den fantastiske buffeten på Union !! Magen blei desverre mett før øyet !
Det gode liv på gården for dem på 4-bein !

April....skulle det ikkje komme lam på gården før mai i år da?
Joda...i går fikk jeg melding om at det var kommet tilsammen 10 lam bare på ei drøy uke, og ville jeg opp å se dei, så var gårdsfolka på bytur så jeg hadde fritt leide opp !!
Ja...jeg er ikkje vanskelig å be...så med fotoapparatet på skuldra og en pose med godbiter gikk beina raskt opp bakkene til gården! Og der var dei....små lam fulle av sprett som nøt dei siste varmende solstrålene!

Ja, det er lov å bli salig av å få oppleve dette vakre våreventyret igjen!
Så mai...du kommer med humlesurr, blomstring, fuglesang.......grønt gress til dyra og mange fridager ...du er derfor mer enn hjertelig velkommen !!!!

Et hav av store påskeliljer...