fredag 10. januar 2014

Første snøen i 2014...og første avløyserturen.

Yes, da er det endelig fredag og helg! Denne uken har virket uendelig lang. Synes det er så lenge siden det var juleferie, men det er det jo ikke siden vi i dag skriver 10 januar!


Men det er hardt å begynne å jobbe igjen etter en lang og sløv juleferie............iallefall hardt å stå opp tidelig om morgenen og ikke minst være klar for jobb!! Men det er sikkert bare lurt å komme i gang igjen!
Ikke godt av å være så lat........kjenner det på bukselinningen at julebrødskivene med godt smør og brunost har lagt seg på sideflesket!!!


Denne uken har jeg hver ettermiddag/kveld gått meg en trimtur, men jeg må innrømme at jeg også har spist litt peppernøtter og noen knekker Helnøtt............ja, og så en Kaffilaffi..!
Jaja........forbaskade kjølerommet som har/hadde en del gode rester etter julehøgtida!!!

Når min kjære husbond åpner en stor Helnøtt, og du kommer hjem fra jobb og er litt sulten...........
ja, da roper den på meg: "bare ta deg en knekk for det har du fortjent..........mens den dårlige samvittigheten min skuler på meg fra sidelinja!! Åh........kunne e ikkje bare latt være da???
Men nå må det bli en annen dans!!

Så tidelig i uka spurte jeg Bondekona om hun kunne høre med Storbonden om han kunne ta seg en friettermiddag fredagen, og la avløyseren ta seg en sårt tiltrengt trimtur opp til dyra på gården!!
Positiv tilbakemelding allerede onsdagen, og da var det bare til å glede seg til en tur!!
Og i dag er det fredag og jeg oppdaget allerede i morrest at det var lavere temperatur ute enn det har vært tidligere i uka.
Så at snøen hadde kommet langt ned på Sulafjellet og på veg hjem etter jobb så var det nokke kvitt som svirret i lufta! Kunne jo håpe at det var en liten askesky som dryssa litt, men nei...det var nokken små snøfnugg!!
Så da var det bare å få på seg Devold både her og der...ta med lua og ei av dei gode appelsinene fra overskuddslageret !
Vel fremme og bilen parkert, så startet jeg på turen oppover bakkene, men da observerte jeg  ( bare til info...ble som barn kalt for Hjortefot!! Uvisst av hvilken grunn!!) et par store fotspor etter en kar som hadde gått samme retning som jeg gikk, men ikkje nedover igjen!! Hm...ikkje bra!
Gikk oppover, spent  på om jeg møtte nokken, men nei...spora fortsatte og da jeg kom til grinda, så stod den åpen!! Hm..igjen...det bruka ikkje Storbonden å gjøre!
Det måtte være uvedkommende som hadde tatt seg opp til gården!! Det er jo privat område og privat veg...maken til frekkhet!!!

Men med soppkniven parat i lomma ( !!!) og mobilen klar for å ringe min kjære...( akkurat som om han kunne komme meg til unnsetning ..det var jo midt i treninga til A-laget !!  ) så gikk jeg videre!
Men et lite stykke nedom vinterhagen til sauene, så fikk jeg litt panikk!! Jeg hørte ikke et brek fra sauene, ikke et gal fra hanefar..........og da tenkte jeg... er det en som skal gjøre innbrudd i et av husa, eller som skal tyvslakte et av smålamma.........eller gå til angrep på gårdsfolket ( inklusivt avløyseren) ?

Jeg sneik meg inn i skogen...kneppa igjen kamuflasjejakka slik at ikkje den rosa Devolden skulle avsløre meg, men droppa den grå strikkalua siden jeg er har naturlig grå kamuflasje på kalotten!!
Sneik meg mellom grantrærne oppover mot gården , stilte inn kameraet for å ta et godt bilde av inntrengeren, repeterte nødnummeret til politiet...og kjente på hjertebanken!!

Er det noen sultne sauer, eller...? Da kommer de springende!

Smålammene med forretten...Wasa Husmann !

Alltid best å få stjele litt fra posen... finne dei beste godbitane!

Etter 10 minutter i smug...ingen inntrenger oppdaget...så lusket jeg meg ut på vegen igjen...gikk opp til sauene og snakket veldig høyt til de, og tok opp telefonen og sa høyt.." nei du skjønner at e så...og vis e ikkje kommer hjem etter mørkets frambrudd, så......!"
Ja ditta sa e altså til " ingen" siden min mann ikkje tok telefonen og jeg derfor måtte sende han ei tekstmelding om at e kanskje vare i fare!!! !!!!!!!!!!

Dårlig skuespillerkunster av meg kanskje,, men tror e var litt overbevisende! Hjertebanken ga seg iallefall litt....
Så da e så at spora kryssa marka og bort mot skogen så tenkte e...jaja, dyra må nå ha mat og snart er det mørkt! Får gjøre jobben min, så ser e korsen det går!
Tiger`n var glad over kattekonfekten i tillegg til litt kyllingskinn og brusk fra KJØPT ferdig grillet kylling, smålamma og storesauene fikk den obligatoriske økonomipakken med knekkebrød , høy og brødbiter og hønsene ... et assortert utvalg av grønnsaker og ris!!



En flott fyr  Herr Helmerson....

Damene har rangen !


Øverste vagla...skjønner hvem som har høyest rang i hønsgården!

Listet meg mot Gammelhuset og såg at Nissefar beundret juletreet eller kanskje leita han etter treskoene til nisseungen?
Jeg så de stod inntil fjøsveggen, men latet som ingenting og fant bare frem hodelykta og gjorde meg klar for hjemturen!!







Akkurat i det jeg skulle gå , så oppdaga jeg at sauene manglet vann og at vannslangen var stivfrossen.
Men en telefon til Bondekona og Storbonden beroliget meg med at sauene spiser snø om dei blir tørste, så jeg skulle ikke være redd for at det i morra ville ligge flere uttørsta sauer på marka pga slett avløyserarbeid.

Mørket hadde jammen kommet fortere enn ventet, så jeg slo på lykta og gikk nedover i delvis mørke og håpet av inntrengeren var langt unna. Ingen spor nedover veien som viste at han hadde funnet veien nedover, og heller ingen annen vei å gå ned igjen...
Jaja..det er og blir et mysterium!!

Men vel nede i bilen, så låste jeg dørene, skrella appelsina mi og kjørte hjem!
Kommentaren som min kjære sa når jeg kom hjem...." Åh..der e du ja, så du blei ikkje voldtatt alikavel ????? "
Jaja,,,,spenning i tilværelsen e no greit, men ditta blei kanskje litt mykje for ei enkel sjel som meg !!!