tirsdag 31. desember 2013

Vel overstått ...og godt nytt............

Så er det snart Nyttårsaften og jula er igjen på hell!
Fortsatt så bugner kjølerommet av gode saker...........så vi kan sikkert ha "godt" pålegg på matpakken i flere uker fremover! Merkelig at jeg ikke lærer etter et halvt århundres erfaring med julefeiring, men tradisjons tro så hamstrer vi inn og lager de herligste retter, kaker, konfekt......mer enn vi klarer å få i oss på flere måneder!
Men sjelden smaker vel ditta kjedelige knekkebrødet med brunost på så godt som det gjør i begynnelsen av januar! Merkelig!!!
Men jula har vært koselig og rolig, akkurat slik som vi trengte!
Gullgutta var fornøyd med alle gavene og julemiddagen, altså lammet Moses ( !!! )  og mormor sin fantastiske svineribbe på julaften var nydelig!
Og for ikkje å snakke om frokosten / lunsjen 1.juledag !!! Den varte no leeeeenge....
Ellers så har det ikkje vært så lett og hatt lange frokoster, for gutta har hatt så seine kvelder, at de har stått opp til middagstid.....og sånn skal det nå være litt når du er ungdom.

Deilig hjemmelaget pinnekjøtt og fenalår!

Gullgutta klar for julemiddag!

Og så er det alltid kjekt i juleferien å få besøk av slekt og venner, og man kan ta seg god tid til å sitte å kose seg med en tekopp og litt munngodt.
Nissene har oppført seg bra, og 4 nye medlemmer i nissemannskoret har funnet sin stemme.
Kosedressen har vært flittig brukt og tekoppfaktoren høy.
Har heldigvis fått dratt oss ut av godstolen og vært på besøk til familiens småtroll. Herlig å se gleden over jula og bli minnet på barndommens egne forventninger i juletida. De er jo bare skjønne når de tillitsfullt og med stjerner i øynene forteller om julekvelden, nissen og alle dei fine presangene dei har fått !!
Der er virkelig en gave å få lov til å følge dei i livet!

Sigrid...5 1/2 år

Ingrid 9 år

Christoffer snart 4 år

Og i forgårs ettermiddag ruslet jeg meg en tur opp til dyra på gården for å ønske dei godt nytt år og takke for alle dei gode stundene i det gamle.
Storbonden hadde vært der og matet dei og ryddet så fint i hønsehuset. Ikkje nokke så står på dissa heldige dyra, nei!
Men nokken godord og ikkje minst godbiter fra avløyseren var ikkje å forakte.
Tiger`n glimret med sitt fravær, men til alt hell så dukket han opp da jeg nesten var kommet ned til bilen!!  Da kom han spankulerendes ut fra skogen, og gjorde seg så veldig til for meg. Sjarmøren ! Og så jeg da, som hadde ropt på han minst 100 ganger!!!

Den blå timen.......



Men da ville han selvfølgelig ikkje gå opp igjen på gården, men følge etter meg ned til bilen.
Så da var det bare å tusle opp igjen i lag med han, vise han dei gode ostebitane , godsnakke litt og snike meg ut når han bestemte seg for å innta et bedre måltid!!  Da var det greit at jeg hadde tatt med meg hodelykta, for det var bekmørkt!!
Men fin tur og kjekt å få trimmet litt på sideflesket!

Men klokken har nå bikket midnatt og datoen er 31.12...altså vi er inne i årets siste dag,  men jeg skal ikkje plage meg selv med nyttårsforsetter.
Jeg er jo verdensmester til å drømme om ting jeg skal gjøre, være redd for ting som kan skje og irritere meg over ting jeg ikkje får gjort!! At det går an å være så teit i kalotten...år etter år!!

Men nyttårsforsetter og drømmer er jo ikkje helt det samme, kanskje????
Jeg drømmer om å bli sprek, tynn, sove mindre, rekke over mer, sy litt, strikke litt, scrappe mye, besøke mange.......
Ikkje det at alt ditte trenger å skje i 2014 altså, men.....det er nå typisk at det er i dag jeg tenker slike teite tanker...Nei, jeg skal skjerpe meg!!!

Jeg skal kun ha et nyttårsforsett:   ......kose meg med små gleder  i hverdagen.......så får det bli som det blir ......!

Godt nytt år !