søndag 10. mars 2019

SVARET ER NEI ! .....OG LITT JA... :)

Trives du om vinteren?
Er du glad i snø?
Går du ofte på ski?
SVARET ER NEI !!!

Dei aller værste månedene i året er november, januar og februar...og visst mars stiller i snø-og vinterfrakk....ja, da blir jeg skikkelig grinete !
I dag var en sånn dag....SNØMÅKING.....UPLØYDE VEIER.......KALDT OG SURT !!
Jeg vil ha vår og grønne spirer !



Ser du våren på greina?



Da hjelper det ikke på humøret å ta på seg et lag med ull, så vindtett bukse og jakke....en hjemmestrikka lue på toppen og nokken fargerike gode ullvotter på hendene,for så å ta spade og snøskuffe og renske uteområdet for "kvitt".

Hørte jeg ordet snøfreser??? Joda...den har ferie, for den liker ikke tung, våt snø!
MEN DET LIKER IKKE JEG HELLER!

Så dagen i dag har vært gørr kjedelig, og når det i tillegg er fotball på tv hele tida, ja da er det bare å gå seg en tur, bruke opp masse energi når en sklir seg rundt på "upløyd mark" i håp om i hvert fall å forbrenne opp den sjokoladen jeg spiste i går !!

I forrige uke var det snøklokker i hagen, tulipan- og påskeliljespirer i beddet og småsko-vær,  hvor sola virkelig varmet i fjeset !
ME LIKE !! 
Men mars er en lunete måned, så i går og i dag var det vinter igjen !!!
Blide fjes fra "felle-skienes venner" som sender meg koselige snapper !
Sikkert kjekt, men nå ser jeg bare frem til påskeferie, uten snø og ski. Spanske appelsiner som skal nytes i en solstol på stranda i Spania !!  Det gode liv !!
Den ferien føler jeg at vi trenger no etter en januar og februar som har vært preget av sykdom og mye innesitting !!


Små gleder i en sykdomspreget periode.


Heldigvis er husets herre kommet såpass langt på bedringens vei, at både en guttetur på byen er vel gjennomført, og et par testturer av pokerhell rundt det runde bord er prøvet ut, og fått bestått !!
Gode friskhetstegn, heldigvis! Mange tullebilder og filmsnutter har vi laget, sendt hverandre og ledd masse av !!! Små gleder.....


Tida er no....bruk ho !

Og konemor har fått seg et par etterlengtede turer opp til dyra...dog med brodder på undersåttene for å unngå lårhalsbrudd ! Kan ikke ta noe for gitt i min alder.
Gleder meg til lammingen starter...da blir det turer opp, både med og uten brodder...med kamera og godbiter i sekken...og kniv i beltet !!!

Selvgjort er velgjort ! Sjølfarget garn i sjølfaget teppe! Sauer er gode dyr :)


Molnesfjellet derimot...var snøfritt for et par uker siden, og med en god appelsin som niste på toppen, var det en sann glede å skue så langt øyet rakk mot snøkledde fjell, lett skummende bølgetopper og skip i den fjerne horisont !!

God utsikt fra 123 meter på Molnesfjellet .

Molnesfjellet ....det lille fjellet med den store utsikten!
En glede for en kropp som akkurat har kommet ut av vinterdvale og skal tære bort julespekket frem mot sommeren !
Julespekket har nemlig vist seg å inneholde en dårlig fordeling av kolesterol, så da er det til pers med trim og fettfattig kost!
Så den ene sjokoladen i helgen er belønning for trimturer i hverdagene rundt om i Spjelkavika og omegn ....på kveldstid....med rikelig med reflekser så ikkje nokken skal treffe på sideflesket mitt i hoftehøyde, om dei tar en for krapp sving rundt mitt vinterisolerte legeme.

Heldigvis blir det litt lysere for hver dag....så da kan turene strekkes litt lengre ! Gleder meg til StikkUt 2019. Motiverende tiltak for meg som trives best i åpne landskap og ikkje på et treningsrom med vegg til vegg speil !

Vinter/vårens nye aktivitet er Knivmakerkurs i regi av Ålesund og omegn Knivlag.
3 tirsdagstimer i 10 uker skal resultere i 2 kniver med slirer!
Har jeg vært borti noe lignende ?
SVARET ER NEI !!!

Sjøllaga kniver ! Spennende og krevende hobby, men kjekt !

Og etter første kvelden, så tenkte jeg: no Wenche Mo, har du gapa for høyt...ditta fikser du ikke!
Jeg var skikkelig mismodig og vurderte å kanskje droppe heile kurset!
Koffor skal e alltid finne på sånne rare aktiviteter som dei færreste damer gjør???

Men urkvinnen i meg skjønte at når våren kommer, turskoene er nypussa og skogen kaller,  må jeg kunne forsvare meg om jeg blir angrepet av ville dyr ( som flått!!)...og da er det viktig å ha en ordentlig kniv i beltet !!
Det skal sies at jeg har mange kniver som jeg bruker når jeg er på fjelltur, men ingen som jeg har laga sjøl !!
Men no har jeg (ja...ikkje heilt rett kanskje at e har laga dei, for den første var det like mye han greie kurslederen som laga) 2 flotte kniver og dei neste ukene blir det skreddersøm på 2 slirer !
Om jeg angret på at jeg fortsatte???
SVARET ER NEI...OG KAN DU Å LAGE KNIV?   LITT JA !! MEN BARE LITT....

Så med fare for å bli bøtelagt av "øvrigheita", så skal jeg gå med kniv i beltet hver gang jeg skal på en fjelltur, selv om det bare er til Storehornet på Molnesfjellet 123 m over havet !
Tur er tur.... ! Og tur, det er JA det !!