mandag 31. desember 2012

Jeg kan ikkje fordra nyttårsaften...


...om bare nokken tima så er det nyttårsaften igjen!!!
Jeg kan ikkje fordra nyttårsaften. Det  er en kveld for ettertanke om alt en har gjort i det oppbrukte året, for ikke å snakke om alt en IKKE har gjort!!!
Det er vel der mitt problem er...jeg skulle gjerne gjort så mye mer, men...så var det ditta med dinna tida som gikk så fort!!  Kunne jeg kanskje ha som nyttårsfortsett at jeg skulle være mer gjerrig på tida mi??? Kanskje sove litt mindre???

Jeg leste om en fyr som kun sov 5 timer pr. natt!! Kunne jeg ha klart det??? Tja...men da tror jeg ikkje jeg kunne levd i lag med nokken! Jeg trenger mine timer på ladning om natta, hvis ikkje blir jeg SUR...og det er ikkje nokke særlig! Jeg er sjelden sur, men spør du min bedre halvdel så er jeg da en dritt å ha i hus! Vil jeg det...nei da!
Men  hvordan utnytte tida mi bedre da????
Nyttårsforsett nr.1:    Utnytte dagane bedre!

utnytte dagane...ha det koselig ilag med gode venner......

I 2012 bestemte jeg meg for å utfordre meg sjøl til å gjøre/lære ting jeg ikkje kan!!!
Da stod ditte på lista: motorsagkurs, redigere bilder mer enn før, lære å kjøre traktor, rekke en tur i Tafjordfjella, partere kjøtt, lage egen blogg......
Nokke klarte jeg, men lurer på om det går an å få overført nokke til kontoen i 2013!

Sånn sitter jeg å plager meg selv med på nyttårsaften...kanskje må nyttårsforsettet mitt være å ikkje ha så mange planer!!!
Nyttårsforsett nr.2:   ikkje legge for store planer


overført til 2013 kontoen...lære å kjøre traktor!

Men når min kjære begynner å legge planer for sommerferien allerede jula året før, da kjenner jeg at panikken tar meg. Hallo...det er leeenge til sommerferie og ka med om nokke skjer med oss før det??? 
Ja men skal vi få til nokke, så må vi bestemme oss for reisemål nå, sier han!!  Det er egentlig en velsignelse at han er slik, siden jeg er stikk motsatt!  Så kanskje skal jeg bli flinkere til ikkje å ta sorgene på forskudd???
Nyttårsforsett nr 3: Ikkje ta sorgene på forskudd.
De fleste hjemmeulykker skjer i hjemmet...... husk passende verneutstyr....

Så var det ditta med med trim og vekt da!! Det er greit å begynne med slankekuren 1.januar...når fortsatt kjølerommet bugner av godsaker, julekakene som ligger i dei koselige kakeboksene bare må spises opp slik at boksene kan vaskes og gjemmes til neste jul.
All den gode teen og julekaffien som jeg fikk i julegave smaker ekstra godt i lag med ei skive med godt pålegg....! Ja ...og dinna trimmen var så kjempevanskelig å komme i gang med!
Men, turstavene står i ytterstegangen og venter på å bli brukt! Dem roper på meg...men ørevoksen hindrer meg i å høre det!

Men målet: Langevannet på Emblemsfjellet akkurat når isen går opp på vannet... det krever at jeg ikkje bare har sittet på rompa å laget kort hele vinteren! Noen hadde kanskje trodd at jeg hadde Galdhøpiggen som mål, men jeg er ganske realistisk på egne evner...holder med turer på Emblemsfjellet for meg!  Jeg har jo høydeskrekk..
Nyttårsforsett 4: trimme mer og ikkje spise gotteri..... få redusert sideflesk...strammere grevinnearmer og mere overskudd!!

Baconpølse.....smaker godt når en bare spiser det en sjelden gang....

Men no når jeg er så gammel blitt, må jeg bli mye flinkere til å kjøpe meg stiligere klær, ha bedre sveis og som en venninne sa til meg for mange år siden...."e kankje forstå korsen du klarer å gå ut av huset uten å ha på deg lebestift!!! Du e no så kjedelig og konservativ i klærna, du!!!
Så e må bli flinkere til slikt!  Kanskje det kan være et nyttårsforsett???

Men forresten...jeg  tror ikkje at sauene bryr seg om jeg har på meg lebestift når jeg kommer opp til dem med en godbit...eller om nokken ser at jeg har kuuul stilongs under sagvernebuksa mi eller fin sveis under hjelmen min !
Og min kjære....han vet korsen jeg er og legger vel ikkje så mye merke til hva jeg har på meg...egentlig heldigvis!

Nyttårsforsett nr 5: kjøpe meg en nyere fjellbukse og en lipgloss som går i "naturlige" farger, slik at jeg kan stoppe på Stopp 69 etter en avløysardag, å kjøpe meg en baconpølse og samtidig se litt ordentlig ut!
Søren....baconpølse er vel ikkje i samsvar med nyttårsforsett nr 4.


Tro ikkje at sauene bryr seg om antrekket...
Her hadde jeg desverre glemt lipglossen...




 
Nei..no har e gjort det igjen!!!
Plaget meg med nyttårsforsetter jeg vet jeg ikkje klarer å holde! Har allerede tenkt ut mange gode forsetter... og plaget meg selv  med noe av det jeg ikke gjorde i dette året som vi nå runda!!
Typisk meg....jeg får lese meg bak i bloggen min å se alt jeg faktisk rakk!
 Teite meg!!

Nyttårsforsett nr 6: IKKJE HA NOKKE NYTTÅRSFORSETTER.....         

Godt nyttår til mine venner...håper dere er flinkere enn meg til å ha gode nyttårsforsetter som kan gjennomføres!!!