lørdag 20. april 2019

Spania .....i sol..nydelig! Spania i regn...svært utrivelig !


Det finnes ikkje nokke kjedeligere enn å være på ferie i Spania når det regner !! 
Etter alle dei turane vi har hatt til Condado de Alhama, så har vi aldri tidligere hatt noen regnværsdager, men i år avslutter vi ferien med skikkelig Vestlandsvær.
Vi som gledet oss slik til sol og varme, strandliv og bading, sitter nå i et kaldt hus og kikker ut på plaskregnet !! Dritt!! Og jeg er skikkelig værsjuk!


Bilderesultat for alhama signature golf
Her er monumentet til området vi leie på ! Spiller du golf er det et perfekt sted å dra til! Kanskje jeg bør bli caddy for Knut ?

Burde vært hjemme, nytt fineværet som alle poster bilder av på sosiale medier, rusket litt i hagen,  gått en trimtur på et lokalt fjell, hilst på smålammene, nydt vårblomstringen,...og blåst støv av skiene for å foreviget et bilde i det hvite!
Haugevis av snapper fra solrike påskedager i Norge hjelper ikke særlig på humøret, selv om jeg unner alle hjemme fineværet.,
Jaja...sånn går no dagane! Burde, burde og skulle skulle hjelper ikkje mye !
Vi har no gjort det beste ut av ferien vil jeg påstå! 

Langfredag i går .... og den kjente jeg kunne bli laaang. 
Men dagen gikk fort og i morra er det "bye bye Spania".......for 2019 ! Sommerferien skal ikke feires i utlandet i år....om været blir bra vel og merke!! Bortsett for kanskje en shoppingtur til Sverige, så blir det tur nordover.

Vakre blomster som blei glad for 3 dager med regn.



Men hva gjør vi når det regner i Spania ...jo, da setter vi oss i bilen, kobler inn Google maps og finner en småby med nokke å se på...og i dag blei det Lorca og så lunsj i Totana i lag med gode venner. 
Alltid kjekt å slå følge med disse kjekke folkene som virkelig får humøret til å stige til værs.
Gode venner forlenger smilet....!
Og tro det eller ei...det regnet ikke! Jippi  :)

Brokkoli som kanskje skal sendes til Norge? Hvem vet?

At  vi ble villedet til å kjøre på service-grusveien, en berg og dalbane mellom åkrer fulle av brokkoli og artisjokker, tok vi med godt humør. Da fikk vi sett det lokale bondelandet og hvor brokkolien som vi kjøper på Kiwi til 10 kr buketten blir høstet. Lurer på hva plukkerne har i lønn?

Min gale mann...full av ablegøyer i Lorca.


I Lorca er det en flott festning/slott fra middelalderen, Castillo de Lorca.
Knut vet jo at jeg liker slike steder og etter å ha kjørt Irland rundt i fjor sommer for å ta bilde av "nokken steinmurer" som han sa, så tok vi ei grei fordeling på utsiktspunktet: jeg nøt middelalderen og han nåtiden.
Jeg inspiserte festningen, klatret opp smale steintrapper til utsiktstårn, "ballanserte på murer" for å forevige middelalderens byggeskikker, mens Knut tok seg kaffi på det lekre Hotel Parador Castillo de Lorca.
Sånn er det bare...vi har litt ulike interesser.
Heldig for meg, synes han det er greit å kjøre bil etter GPS i utlandet, mens jeg knapt nok tar i rattet i redsel for å kjøre feil, krasje eller at et eller annet styr skal skje.


Vi koset oss i Totana på en familierestaurant. Desserten blei 3 Tiramisu delt på 5 personer ! Mektig og godt !!


Ferien startet heldigvis med fint vær dei første 6 dagene, soling og pittelitte-grann bading...i iskald sjø!
Mye pålandsvind gir kald sjø, men jeg klarte å ta en dukkert, men ikkje nokken svømmetak, nei !!
Herlig Tinto Verano tappet fra kran i baren til meg, og  "una cerveza" til Knut, lesestoff og og veldig gode olivener...da var det kjekt å være turist ! 


Et hjerte for kjærligheten <3


Restaurantene i området har nydelig mat, og i godt lag med kjekke venner øker det feriefølelsen betraktelig. Lager ikke en eneste middag så lenge jeg har ferie her! Mitt privilegium  :)
Frukt fra markedet, serranoskinke fra ferskvaredisken og nystekte baguetter...+ vin til lunsj? Ja takk !!
Han lille som sitter på skulderen min og minner meg på blodtrykk, kolesterol og BMI koster jeg bort allerede når vi mellomlander i Amsterdam.
Vet ikkje om jeg ønsker han velkommen tilbake når vi mellomlander i Amsterdam på returen.

Hørte jeg shopping??? 
Det er jeg kjempedårlig på, men en ny, varm joggedress og en vindtett jakke på Decathlon blei redningen når gradestokken krøp ned mot høst-temperatur og regnet pisket ute.
Turid Ulla`s lekre, hjemmestrikkede julegavesokker var med i kofferten og dei har vært gull verd.

Turids hjemmestrikkede var gode å ha ! Lekre strrømper da :)


I dag blir det sofasitting med dyne og god bok.
En stor vanndam på innsiden av døren fortalte oss at dette huset ikkje er bygd for skikkelig  ruskevær!Jeg gleder meg til å komme hjem til huset mitt, senga mi, dusjen min, det fine været og en perfekt tekopp.


Litt slangfrukt og masse fra det lokale markedet !

Jeg har selvfølgelig i god tradisjon vært på sitron-og appelsinslang og har planer om å lage sitrusmarmelade når jeg kommer hjem.
Min kjære mann kjørte på dei mest lokale landeveiene for å kona skulle finne et sitrustre kor greinene hang såpass langt utafor gjerdet at det var forsvarlig for "tyven"  å forsyne seg!
Han har skjønt det, han! :)  PS!  Var ikkje på en av dem helligste dagene i påska.
Prisen å betale for å gå på slang, var at jeg fikk en stor sitrontre-torn inn i hånden som jeg ikke fikk ut igjen og som satte seg verk i ! 
Den som er med på leken , får smake steken (tornen) !


Mange fristelser på Markedet. Ost, oliven, frukt...og god tapas.


Var på det koselige markedet i Alhama hvor jeg kjøpte meg appelsiner av en lokal bonde!
Vi snakker da store, smakfulle appelsiner med grønne blader som er så friske at dei et par timer tidligere nok hang på appelsintreet blant tusener av andre!
Vil tro at dei var ekstremt kortreiste, kanskje til og med ureiste!
Dei smakte som en himmelsk dessert, og noen blir med i sekken hjem i lag med 2 poser oliven, også fra lokal leverandør ! Nam !
Hadde jeg hatt bedre plass i kofferten, så hadde både ost og skinke blitt hamstret, men jeg prioriterte sunnheten !
Må bli tynnere fra halsen og ned til knærne, så da nytter det ikkje med salt skinke og ost på nistematen! Nei....fettet må forbrennes på Stikk Ut-turer etter 1.mai og kosten får bli MAGER preget av frukt og grønt !


Men dette drittværet skulle jeg gjerne vært foruten !
Nå vil jeg hjem...omtrent like bleik som da jeg drog fra Vigra, litt fyldigere rundt  "serrano"skinka, merket "for livet" av årets sitrusslang med skorpe på et sår som endelig gror og uten den veldig store påskestemningen !!
Paraden i Murcia som vi skulle på, regnet nemlig bort.
Får si som mor mi sier, når jeg ytrer ønske om å flytte til Østlandet for å få bedre sommervær :
Været får en ikkje gjort så mye med dessverre, så ingen grunn til å henge med haudet!


Før og etter "syndefloden"...lurer på hvor Noas Ar er ?

Nei, men det er lov å ønske seg nokke da!! 

Vi har no hatt nokken fine dager da, koset oss og nydt livet for første gang i Spania uten noen av gutta med.
Alltid kjekt å ha med gullgutta, men sparekontoen får kjørt seg og blir ekstremt smal når far kjører"servicekontor" for fattige studenter 24/7.

Å bo i en passe liten leilighet,  4-5 personer, 10 dager med sol og fint vær......veldig uproblematisk...i regnvær derimot.......... kan det fort føre til laber bris !

Påske-egg fra naturen.

Men Knutebass og jeg har det kjekt i lag. Vi har gått trimtur rundt golfbanen hver formiddag...6-7 km, støttet den lokale frokostkafeen med kjøp av omelett, kaffi og ferskpresset juice og så planlagt dagens gjøremål.
Det skal sies at min kjære er ei rastløs sjel og har ei kone som surner i dårlig ferievær, men jeg vil si at vi har klart oss bra til tross for at vi sjelden er så mange timer i døgnet i lag til hverdags !
29 år i lag har gjort oss rundere både i kantene og rundt midjen! Felles skjebne, felles trøst.

Jaja...ditta var feriens oppsummering......hverdagen kaller........får håpe e unngår forkjølelsen !

Fortsatt god påskefri !