søndag 11. februar 2018

Februar ...endelig litt lysere dager!

Velkommen februar...og takk for at du gir oss litt lysere og lengre dager. Det føles godt for meg, og gjør meg lettere til sinns enn hva januar gjorde.
Januar....dinna litt lange, vemodige måneden når nissene er pakket bort, julekakerestene kastet og nyttårsforsettene til folket råder i sosiale medier og gir en stakkar med svak vilje skikkelig dårlig selvbilde !!!
Jeg burde, skulle, ville, måtte bli sprekere, tynnere, mer sosial, smartere i klærne, flinkere til å gå på fjellet....osv..... 
Men, jeg er den jeg er..... innser mine begrensninger og tenker at jeg får være som jeg er og favne godt rundt hverdagene og mine nærmeste.

For hver dag som går så blir vi en dag eldre, og det er ikkje nokke vi kan gjøre med det, men det vi kan gjøre er at vi selv kan ta noen valg på hva/hvem vi vil bruke tida vår på.
Alle har faste oppgaver som må gjøres i hverdagen. Det kan være jobb, husarbeid, trening og andre ting som står på programmet. Men så var det heldigvis litt tid til overs...og når dagen blir litt lengre så blir det også lettere å få gjort litt mer på ettermiddagstid og kveld.
Både ørebetennelse, influensa, forkjølelse fordelte seg på husfolket i januar og nokken dagers opphold på ditta store huset på Åse måtte til for å få husbondens blodpumpe i normal rytme. Glad og lettet var jeg da han blei skrevet ut og igjen satt og dormet i Stresslessen !!!
Ditta førte til mye innetid og dårlig med slitasje på turskosålene mine i årets første måned. Litt styrketrening hjalp no litt da !

Den aller beste ... <3


Så blei det februar og litt lengre lyst på ettermiddagene, og jeg innså vel at det var bare til å finne frem turklær og øke energiforbruket etter at jula var over og spekket hadde festet seg godt fra halsen og ned til knærne.
Så endel ettermiddager/kvelder har jeg tatt på meg klær etter vær, reflekshansker og mine gode tursko med grove såler og gått med rask gange rundt om i Vika/Moaområdet.
Men en kveld skulle jeg ta siste økta rundt Lillevannet og det var en skikkelig skivebom.

Bilderesultat for på glattisen


Etter akrobatiske bevegelser, flaksende armer og beina nesten ut i ufrivillig spagat,  så karret jeg meg opp til bilvegen igjen og innså at neste tur skulle være med brodder i lomma, klare til bruk på islagte partier.
Så jeg får holde meg til områder gruset/saltet for gamle damer så lenge det er grader rundt frysepunktet.

Historisk bilde med en rød Farstadbåt på fjorden?

Vinteren er jo også vakker og gir oss fine dager.
Jeg er priveligert og kan nyte en fantastisk utsikt fra vinduene på jobb, og det er en glede hver morgen å kunne la blikket sveipe over flotte fjell, sjø og ymse små- og store båter som tøffer forbi på fjorden ! 
Jeg ser blant annet ut til Valderøya og Vigra..... og det interessante er at der ute ligger vakre Molnesfjellet og det er snøfritt.
Lykkelig var jeg, som en søndag i januar i lave tursko, kunne bestige det 112 m høye fjellet og nyte utsikten ut mot havet. Livslykke !!!


God følelse å sitte 122 m over havet og bare nyte utsikta !

Kveldene er fortsatt mørke og lange, så litt håndarbeid har det nå blitt tid til da....
Huff, hørtes nesten ut som jeg levde for 100 år siden, og satt ved rokken og spant nytt garn til ungene sine klær!
Ja, det er ikkje sånn at jeg har storproduksjon av noe, men nokken tepper til små barn i Nepal har blitt montert av lapper strikket av flinke damer, og et par tepper har jeg strikket selv. Garnrester har blitt leita frem fra mitt lille "lagerom" og selv om fargene ikkje passer heilt i lag, så varmer de godt en liten kropp som trenger et "brøy".
En genser er halvferdig, og blir kanskje ferdig til påske, men jeg er ikkje nokke superstrikker, så vi får no bare se om det blir påska 2018, eller 2019 !!

En hilsen fra Nepal.

I dag laget jeg såper. Hvorfor dille med å lage hjemmelagede såper, når en kan kjøpe på butikken, vil vel mange lure på !! 
Jo for det første er det laget kun av naturlige oljer og lut, og derfor miljøvennlig mot naturen, for det andre er det  også svært bra for huda vår !! 
Kjøpesåper er egentlig ikkje såpe, men et rensemiddel og inneholde mye som ikkje er bra for hverken huda eller miljøet!
Såpe blei fra gammelt av kokt av dyrefett og lut, men en trenger ikkje å koke en halv sau lenger for å få såpe. 
Oljer, smult, kokosfett og lut er å få kjøpt og det + vann er nok for å få nydelige såper som ikkje tørker ut huden og ikkje skader miljøet vårt !! Dessuten er dette fine gaver å gi til gode venner :)

Såper under produksjon 
Siste uka har jeg jaktet på vårtegn på turene mine i nærområdet. Men snø og is holder fortsatt en kald hånd rundt oss, og supplert av lyslenker på veranda-rekkverk, rundt små trær og ved inngangsparti på enkelte hus forlenger følelsen av vinter! Det topper seg når julestjerner fortsatt skinner fra stuevinduet i midten av februar.
Så teit er jeg, at jeg irriterer meg over at jula nokken steder varer heilt til påske.


Velkommen vår...vi venter på deg.


Heldigvis så fant jeg noen ørsmå snøklokker gjemt under noen beskyttende greiner, men spirene på trærne var fortsatt små og godt innpakket.
Det fineste tegnet på at våren nærmer seg, må være all fuglesangen! Så utrolig godt å høre de kvitrende tonene fra både bokfink og meisene !!
En liten flokk med troster observerte jeg også, men om de var "norske statsborgere" eller gjester fra fremmede land, vet jeg ingenting om !!
Fossekallen jobbet flittig og samlet mat en dag jeg gikk langs Spjelkavikelva , og det var nå tidlig synes jeg.

I morgen er det en ny uke, og da kan en jo starte med blanke ark igjen om en har skeiet ut med et ekstra stykke kake på Morsdagen eller en ekstra saftig Fastelavensbolle med vaniljekrem og bringebærsylte.
Broddene ligger laglig til, og det er fint å lufte seg litt på ettermiddagstid!!
Jeg gleder meg over våren som er litt på gang...tror e !


Ha en fin dag....hver dag !