fredag 30. august 2013

Dogg i graset, vakre farger og tykkere lam er klare høsttegn!




Da er de siste dagene av sommeren snart over og vi skriver snart 1.september! September, oktober og november.....høstmånedene!
Vi har hatt noen flotte seinsommer dager i august som har gitt oss sol om dagen og utrolig vakre solnedganger om kvelden!! Malerisk! Men om morgenen er det dogg i gresset, dogg på bilen og ganske så hustrig! Men lykken er at med så fint vær, så ser vi allerede nå begynnelsen på de vakre høstfargene......gulbrune bjørker, røde tyttebær, oransje rognebær og flotte gule kantareller! Da har vi altså fargepaletten klar..........vakre farger!
Men et annet høsttegn for meg er at de små lammene ikke lenger er små, men omtrent på størrelse med sine mødre! De er nyskjerrige og vil gjerne ha en god brødbit av meg, selv om hånda mi fortsatt er litt nifs for noen av de!!!

Habbi er like stor som sin mor Habbibati...
Vakre Gråne mistet sitt lam i fjor og ble forferdelig sky og sørget veldig lenge,
men i år ble hun mamma til vesle Mandor og nå er hun fornøyd og blid.

Hadde jeg sett de hver dag, så hadde de nok vært tammere, men de skal jo bli til pinnekjøtt og (for de som spiser det!!!) fårikål...så da er det vel greit å ha et litt avstandsforhold til de!
Men vakre er de...og mødrene så fine og flinke!


De fleste skjønner vel hvorfor jeg vil være på go`fot med denne kraftkaren!!!

Boblikoff nå med adskillig mindre pels!

Boblikoff...faren til hele gjengen har endelig fått av seg den tykke vinterpelsen! Han hadde "frisørtime" forrige fredag! Storbonden fikk lagt den i bakken med et basketak mellom han og væren...og avløyseren fryktet for ribbeinsbrudd på Storbonden, men heldigvis så er han en sterk og smidig kar!
Bondekona hjalp til med klippinga og jeg passet hodet på den godeste Boblikoffen...både at han pustet og ikke stanget noen i de bakre deler!! Et horn i sida kan nå tåles, men.....! Nei...nok om det!
Men etter en halvtimes intens jobbing, så hadde Boblikoff fått ny sveis...kort bak, men litt fyldigere i nakken! Kledelig!!
Men han var svært fornærmet over overfallet..og som i tillegg ble gjort like ved der som søyer og lam beitet! Noe så nedverdigende.....jaja..litt godsnakking og en god porsjon kraftfor etterpå og vi var gode venner igjen! Heldigvis for det....vil ikke ha han som uvenn!!!

Men bare en liten oppdatering på lille Moses! Han er absolutt ikke liten lenger...og er faktisk en "liten" slåsskjempe! Han har miste et horn...og hvordan det har skjedd vites ikke, men han skulle vel tøffe seg for noen andre karer da??? Storbonden mente at det ville gro ut igjen, og det ser det ut som det allerede har begynt med!!

Moses med bare ett horn!!!

Lykken i går var at jeg fant et lite egg i hønsehuset! Tenk at nå har de endelig begynt å skjønne at det er deres viktigste rolle i livet...å legge egg...ikke bare flørte med de 2 flotte hanene!
Egget var absolutt ikke stort, men fint og helt sikkert godt på smak!


Den vakre grå, som jeg tror er en Blå Australorp var ivrig på å ta livet av nudlene som de fikk i går kveld. Hun trodde tydeligvis at de var makk, og angrep de med stor iver! Komisk! Salatblad og kokt ris ble også raskt spist opp!
På vegen hjem fant jeg litt sopp og jammen er det kjekt å finne store, reine kantareller som bare står der å lyser mot deg!! Noen hadde gjemt seg under det høye gresset, men de lurer ikke en gammel rev...jeg visste hvor jeg skulle leite!!



Jaja...vender nesen mot Østlandet i helgen for å hente min nye konebil! Berlingo med grønne skilter! Endelig har min kjære skjønt at jeg trenger en bil med plass til soppkurv, ved, motorsag...skitne tursko....og litt av hvert annet rusk!!
Det gode er jo at vi på hjemreisen fra hovedstaden har god plass til alt han i dag handler i Harry-land  og også masssse lys og gode tilbud fra Ikea!!  Egen varebil...det blir bra!!
Gleder meg til Oslotur, til å klemme på studenten vår som jeg ikke har sett på 1 mnd, og til å treffe venner og slekt!
Tjohei!!!