lørdag 23. april 2016

Pippi og alle rabbagastene!

Ull både foran og bak :)

Når jeg kikket på kalenderen i dag så registrerte jeg at det var den 22.april, men det tror jeg var feil....for ut i fra været ute, så er det akkurat som om julestemningen siger over meg!! Men det er VÅR og april er værmessig en drittmåned.
Naboens gamle plommetre er i hvert fall i full blomst og det bruker å være så vakkert mot husets røde vegg, men nå ser en omtrent ikke blomstene pa grunn av snøkava ! Åh....e kan ikkje fordra vinter på dinne tida !! E vil ha solskinn, hoppende lam, grønt gress og humlesurr !! Jeg roper på våren, men kommer den?? Neida...værmelderne melder sol på tirsdag....ja...og da er det jo snart slutt på april, vår andre vårmåned! Da får vi satse på:  kom mai du skjønne, milde... !

Vårblomstring i snøværet !

Støvlettene mine har blitt pakket bort, luer og votter har sluttet med sitt sesongarbeid og er klare for vask og langtidsoppbevaring frem til i alle fall oktober måned......tror e! Men neida, i dag på vei opp til dyra på gården, så måtte jeg låne Edvard sine superlekre votter, strikket av Elisabeth i Brattvågen. Disse og et pannebånd lå laglig til i siderommet på bildøra mi, og kom godt med i aprilsnøkava !!!

Åh...ditta ekje bra...det har jo blitt født lam på gården og dem trenger sol og varme !!

Alvar og Anton..og halvbroren Brutus.

De førstefødte var Mille sine knøttsmå tvillinger....ifølge Storbonden så er det 2 gutter, og hva skal dem hete mon tro??? Kanskje Alvar og Anton???
Og flere guttelam ble født denne uka, hele 7....men hvor blir jentene av? Skal det bare bli små slåsskjemper på gården i år da??? Ser allerede at de tøffer seg mot hverandre. Det er bra det, så kan de små rabbagastene kanskje slippe å bli tatt av den lure Mikkel Rev. Hønsehuset har ikke blitt fylt opp av nye høns ennå, så derfor frykter jeg at Herr Rødtopp jakter på en lammestek i steden for.

Skal vi slåss ???

Men endelig kom det ei jente...ei rar, lita snuppe med lys kalott og midtskill!! Det rareste lille lammet jeg tror jeg har sett på gården!! Bondekona mente at hun lignet en liten kalv, og ja jeg må si meg enig. Og siden hun må bryne seg forløbig mot 7 viltre gutter, så må ho bli oppkalt etter
Pippi Langstrømpe......verdens sterkeste jente !

Lille Pippi, verdens sterkeste lam...får vi håpe :) Her blir hun varmet i Mariusgenseren min.
En liten blund i en varm favn er ikke å forakte når du er ei lita lammejente.


Men fortsatt er det 2 småsøyer igjen som venter lam, så kanskje blir det født noen venninner i løpet av helgen...noe snøprinsesser? Men Habibati og Lille Pille venter nok med å få lammene sine til vårsolen varmer igjen, håper jeg.
Uansett...det er med dem som med oss...når de små kommer, så er de stort sett klare for livet, heldigvis !!
Bondekona lovet å sende fødselsmelding om flere små kom i løpet av helgen !
Og mammadalten/attpåklatten som har fått alles oppmerksomhet siden den ble født seint i fjor vår, har nå fått konkurranse både om saltsteinen og de voksne sin gunst ! Plutselig så blei han stor.....

Atpåklatten...blei plutselg veldig stor. Med et lite rosa drag over pannen etter litt stanging mot saltsteinen, så er han bare vidunderlig vakker ! Alt kler den smukke....! Og de små nyfødte lærer av han store!

Men noen trøstende ord til dere små....det er så fint på gården når solen skinner og det blir grønt og saftig gress rundt om husa...da bor dere på verdens fineste plass !!!



Å jeg vet en seter, med så mange smålam ............bortsett fra at det ikke nytter å dra til seters for å gjøre seg fet i dag, siden veien er stengt av SNØ !!!