torsdag 20. september 2012

En skrott er en skrott....

Da har jeg mistet endel av mine gode venner...ja, de 4-beinte altså! I disse fårikåltider er altså 14 av sauene på gården blitt til mat!!! Det er jo livets gang, men litt rart er det.



Jeg er jo så heldig å få det første lammet i presang med Storbonden og Bondekona. Men da var det altså denne skrotten da som skulle parteres i passe stykker. Noe skulle bli fenalår, noe pinnekjøtt og kanskje litt frikasè og en pitteliten rull???? Ja, planene var mange,men så var det ditta med parteringa? Bondekona hadde klokketro på at ditta kunne jeg!!! Tja...har no sett det på tv, men.....?  Kunne jeg kanskje fått et kurs eller???
Storbonden forbarmet seg over meg og ga meg et lynkurs. Greit at han er en tålmodig kar...tror jeg...for det var jo litt å lære da. Jeg fikk sett, vist og så prøvd selv.
Så da har jeg altså delt opp mitt eget lam og jeg synes at jeg var VELDIG flink. Måtte fortelle Bondekona at jeg hadde fixet parteringen selv og viste frem stoltefjeset mitt!! :) For jeg er stolt og glad for å ha lært noe nytt. Det er gøy å få til ting som kanskje virker litt uoppnåelig. Vet jo at jeg kunne ha klart og stykket en skrott opp på et vis, men da hadde det vel ikke akkurat blitt så fine deler?? Så takk til Storbonden og Bondekona for skrott, kurs og opplevelse! En spennende dag for avløyseren.


Så her ligger pinnesidene klare til salting, og ser du godt etter så ligger 2 lår bak. De skal bli til fenalår.
Men , det er jo en stund til jul, så jeg får skrive om resultatet når det nærmer seg 24.desember.

Ps!! Lille Gjøa lever fortsatt i beste velgående....enn så lenge.....!