søndag 23. april 2017

Etterlysning: Våren som skulle være her må være sendt til feil adresse. Kan noen være så snill å omadressere den hit ?

23 april og snø ute ! 
Drittvær altså...sjekket bloggen min fra i fjor, og da var det på samme viset. Snø og kaldt, mer som førjulsstemning ute no, hadde det ikkje vært for den utrolig vakre fuglesangen om morgenen. Men i morrest satt det 5 pjuskete svarttroster på strømledninga utenfor soveromsvinduet vårt.........dem rista opp fjærdrakta si mellom regn/haglebyene og sang ikkje en strofe. E tror at dem var blitt forkjøla eller hadde mista sangstemmen pga frost og snø.
Hvitveisen og hestehovene bretter sammen bladene sine og kneiser med nakken ned mot bakken. Ingen strålende blomster, ingen måser som ligger på egg i " fuglefjellet" ved jobben min, og ingen barn som triller dukkevogner eller sykle på 3-hjulsykkel i nærområdet.
På byvandringen med han Harald Grytten i dag, så hadde dei aller fleste på seg både vintersko, lue og sjal. Hadde det ikkje vært for at han Harald hadde på seg ei knall rød jordbærlue og at han stod på krakken, så hadde vi vel ikkje sett han igjen gjennom det tette snødrevet.
Kor e våren blitt av?

Harald Grytten tåler litt ruskevær.

Forrige søndag nøt vi solstrålene på Bolnuevo stranda i Mazarron i Spania, tok et bad i sjøen og virkelig kjente på kor deilig det var å få varma opp en seig, gammel "rundbiff" fra Norge.
Borte var vondter i ledd og muskler, og det blå-kvite skjæret i huda var endra seg til lys brunt, forøvrig en mye kledeligere farge til grått hår og svarte poser under øynene. Kunne e tenkt meg en langtidsferie der??? Ja, det kunne e virkelig.
Vår og blomstring i Spania? Bare vakkert.

Blomster i hagen.

For i år er der ingen lam på gården å følge med på, og vårtegna i naturen er forsinket pga av kulde og snø, så ja...skulle gjerne vært i Spania til begynnelsen av juni.

Vi kan kunsten å kose oss med god lunsj i Murcia.

Men påska i varmere strøk var vidunderlig. Kjekt å se bilder på sosiale medier fra flotte dager i skibakken og appelsinspising i solskinn på Sunnmøre, men e savnet det absolutt ikkje. E var heilt klar for å nyte appelsiner i solrike Condado de Alhama, Murcia.....og bruke solkrem som ikkje bare skulle smøres i fjeset for å unngå solbrente kinn og nese. :)

Mat må man ha....

Det gode liv i Spania bestod av 3 oppskjærte, lokale appelsiner til frokost hver dag....så lunsj med te og ferske baguetter med kremost og nyskåret Serranoskinke, før eventuelt strandtur, shopping eller slang i sitrontreplantasjen like ved der vi bodde. Kjekt samvære på kveldstid rundt middagsfatet blei ei fin avslutning på dagene.
Å ja, slang ja......e vet at det er dumt å gå på slang, men mange av dem e tok var nedfallsfrukt...så det følte e var greit. Dem hadde jo ikkje blitt brukt til nokke uansett, og det er ikkje lett for ei som meg som elsker å konservere frukt og bær å se at så mye god frukt blir liggende å råtne !! Så dem tok e med meg hjem til Norge og e skal prøve å lage sitrusmarmelade av sitroner og appelsiner.
Murcia regionen blir i mange sammenhenger omtalt som Spanias kjøkkenhage og frukt og grønnsaker blir dyrket i store mengder i denne frodige regionen. Å kjøre gjennom området i april og se sitruslundene over alt er virkelig en nytelse for øyet, men en påkjenning for en som elsker appelsiner og gjerne skulle ha vært et sted å fått høstet dem selv.

Åh kor godt det er med slike solmodne appelsiner.

I den vakre sitronlunden som jeg var ubuden gjest i, så luktet det så nydelig av sitronblomster og også modne sitroner. Biene jobbet flittig og summet rundt ørene mine, og en dag hadde de svermet til et tre ved innkørselen til boligområdet vårt og røkteren stod i full mundur i stigen og leitet etter dronningen, for å få henne inn i en "reisebikube" som han hadde plassert like nedenfor treet. Resten av biene følger dronningen, så kuben sto der en hel dag for å samle inn bier. Området var sperret av med markører og bånd for at nysgjerrige turister ikke skulle "havne midt i svermen ". ( Det kunne nok e gjort, for e kunne tenkt meg å lært litt om drift av bier/bikuber...men kanskje unødvendig å lære om det på ferie i Spania ???)

Siden ungdommene ville på handletur inn til Murcia, så tok vi også lunsj der et par dager.
I den varmeste tida på dagen, så er det veldig greit å sette seg på en uterestaurant, under en presenning så en hverken får solstikk eller for den saks skyld dueskitt i haudet. Tapas og Tinto Verano..., godt selskap med gode venner, sol og skjørt.............ja takk !!!
En tur på et kjøpesenter måtte vi jo ofre for at dissa ungdommene skulle få shoppe litt, og der var det en lekker tebutikk, deilig tapasrestaurant, utekafè...ja så derfor koset vi oss også der.
Ferieglede.

Te, krydder og salt med ymse smaker.

For også å være litt kulturelle i påsketida, så tok Malene og jeg oss en tur inn i Catedral de Murcia som ble åpnet i år 1465, men ble bygget på seinere i flere ulike stiler. En overveldende katedral som rager 92 meter høyt. Så utrolig vakker også innvendig, og vi overvar en del av en gudstjeneste og fikk også en velsignelse med på vegen. Takk.

Katedralen i Murcia.


Jammen er der mange vakre bygninger i gamlebyen i Murcia.



Lekkert Casinomuseum.


Men dagene gikk fort, soltimene ble mange, måltidene aldeles nydelige og det sosiale livet veldig kjekt. Så da var det bare å pakke kofferten etter 10 dager, vende nesen mot nord og starte hverdagen igjen. Med fulle batterier så var det kjekt å begynne på jobb igjen.

Sol, strand og kjærester.

Og koselig besøk i uka fra Gausdal, med ei lita odelsjente fra Paulsrud gård skapte liv i heimen. Dukker og leiker blei funnet frem, men den største lykka var å få ta seg et skumbad i badekaret i kjellerleiligheten !!! Baking med en 5-åring er jo en opplevelse. Så flink og driftig...med et flott resultat, så smakte dem nok aldeles nydelig til frokost med jordbærsylte til !!

Kjekkeste gardbrukerne fra Gausdal på besøk i Ålesund.


Takk for koselig besøk, kjekke folk fra Gausdal og velkommen tilbake når det måtte være.

Men nå ser jeg ut på en heilt kvit hage,...ikkje et snev av hverken grønt gress eller rabarbraspirer.
Vårblomstrene så jeg såvidt den ene dagen som det var sol denne uken. Kjekt og se, men nå ligger de begravd under noen centimeter med sne.

Vårtegn, men nå under snøen.

Kem var det som sa: E ønsker meg april ??? Ikkje e i hvert fall.
Faktisk sånn at e vurderer å begynne og strikke julenisser.