onsdag 22. august 2012

Oppskrift på Rosegele

Kjempe enkelt å lage rosegele.


Dette trenger du:

En litt stor dobbel neve med roseblad fra roser som lukter godt, gjerne Herregårdsroser eller kultiverte nyperoser. Rosa roser gir flott rosa gele, hvite gir ølfarget gele.

1 l kokende vann
1 kg sukker
1 pakke sitronsyre
1 pk grønn Jam Fruktpektin

Slik gjør du:

Kok opp vannet og slå det over rosebladene. La det stå i ca 20 min å trekke før du siler blandingen gjennom en melsikt.
Kok opp saften. Sett den til side og dryss i Jam Grønn samtidig som du rører godt og la det så koke i 1 min.
Ha i 1 pk sitronsyre( Gimsøy er helt grei!) eller smak deg til om du synes det kan virke som litt for mye!!! Kan holde med 2 ts, og.
Ha i 1 kg sukker og la det koke til du ser at stivelsen har løst seg opp og dannet et litt tykt skum i kantene av pannen. Skum av dette. ( vanskelig å si hvor lang tid dette tar!! Fra 4-10 min.)

Slå det på rengjorte og varme glass. Lurt å bruke litt små glass.

La det bli kaldt og sett så på lokkene på glassene.

NB! Geleen kan aldri bli så stiv som ripsgele, men den blir litt sånn "myk", og det er nå greit det!!!
Den smaker nydelig til ost...på en skive med banan eller bare på en ristet skive !
Vår sønn som var multi-allergiker fra han var halvannet år, hadde dette som helgakos isteden for Nugatti eller Sjokopålegg på skivene. Det var sånn jeg begynte å lage det :)

Koselig å gi bort til venner i gave, gjerne i lag med en smakfull ost!!