lørdag 22. juni 2019

Sommer-energi :)

Vakker kveld  og nydelig utsikt til Tverrbotshornet!

Jeg elsker dei lyse kveldane.....nyter dei......memorerer dei og tenker at det hadde vært supert om jeg ikkje trengte søvn fra 1.mai til 1.september ! Det kunne gitt max utnyttelse av døgnet, nokke som hadde passet meg perfekt !
Stadig vekk treffer jeg mennesker som ser ut til at dei rekker over alt...jobb, bygger hytte, går på tur, er sosiale, har til alle tider et ryddig hjem!!! 
Korsen får dei det til ?
Sikker på at dei også serverer hjemmelaga husmannskost til middag hver dag !! 
E tror at dei har fått utvida døgnet med nokken tima !
Kan nokke fortelle meg kor e kan søke om slikt ?

Jeg driver no å tester hvor mye/lite søvn jeg kan klare meg med pr.døgn ! 
Siste døgna har jeg klart meg meg med 5 -6 timer...uten å bli sur og umulig å leve ilag med...tror e !

Torsdag hadde jeg innjobbing etter vanlig arbeidsdag, så var jeg på kafe og svært ufrivillig drakk en knallsterk Kaffe Latte ! Og sjøl om e bestilte en enkel Latte, smakte den i styrke som en trippel !! 
Siden den ikkje var større enn et vanlig kaffekrus, kosta nesten 50 kr, og jeg er Sunnmøring.....så drakk jeg den opp! Og så jeg da som ikkje drikker kaffi til vanlig !!
Etter 2 timers fantastisk konsert med Adam Douglas, så kom jeg hjem rett før midnatt....skyhøg på koffein og fengende rytmer !! 
OG DA KAN MAN IKKJE SOVE, NEI !!!
Så da blei det surfing på nettet...for å lese meg opp på fine framtidige turmål !!


Umulig å stå stille når Adam Douglas synger !

For ditte er den gode tida ..tida for å nå nye turmål, og gå på andre som jeg med et smil om munnen sier takk for sist til, siden jeg også var der i fjor !!
Jeg elsker StikkUt konseptet, ikkje nødvendigvis for å få lagt inn flest mulig koder på appen, men for å få et spark i rompa til å komme seg ut. 

"Det gode liv" er utelivet...det gir trim, hodekvile, energi og livsglede og mye, mye mer.
Der ute er det turmål som sto høyt oppe på ønskelista i fjor......uten at jeg kom meg dit som i år kanskje kan nås, og steder som gav meg en slik fantastisk god opplevelse at jeg har gleder meg enormt til å komme tilbake dit.


Og at folk i klare ordelag formidler til meg kor teit ditta "StikkUt hysteriet" er, bryr jeg meg ikkje en tøddel om...valget er fritt til hva en vil bruke tida si til heldigvis. 
Her i huset sulter ikkje familiemedlemmene ved brødboksa sjøl om "mor" er på farta, for det er nemlig "mor" ofte !!, Ho har lopper i blodet i den lyse tida på året.


Garnestua og Garnesvannet i lag med bestevenninna mi, ho Ann Cecilie !

Jeg trives godt i mitt eget selskap (flaks for meg !), så jeg kvier meg ikkje for å gå turer aleine. Jeg sier alltid fra hvor jeg går....ofte sender jeg det på en tekstmelding til han jeg deler hus med, for om han oppfatter hva jeg sier om hvor,  er en heilt annen sak!
Så da melder jeg han om turmålet mitt, slik at han kan leite etter meg om jeg ikkje kommer meg hjem !!!! 
Min gode venninne Solfrid,  mener også at jeg har meldeplikt til henne om jeg går aleine...så ho er min backup!! Helt greit det :)
Men jeg er heldig å ha gode venninner og kollegaer som jeg ofte går sammen med på turer i omegn. Og det er kjempekjekt og sosialt.


Sliten, røde kinn...,men veldig fornøyd med å ha nådd målet!


Siste uka har det vært mykje flott turvær, så fjorårets overordna mål på lista mi, nemlig Tverrbotshornet i Søvika blei besteget ...aleine ! 
Lørdager er det stort sett masse turgåere i fjellet, så da er det heilt ok å gå aleine for å nå et mål, tenker jeg !
Med friskt overmot såg jeg opp mot toppen fra bunnen av dalen i Søvika, og bestemte meg for at no skulle høydeskrekken beseires.
Tja...må nå innrømme at jeg ikkje kikka meg hverken til høyre eller venstre når det blei luftig å klatre i steinura dei øverste metrane før varden.
Så beseiret blei vel ikkje akkurat høydeskrekken, men e kom meg no opp...tok et seiersbrøl, spiste en velforjent lunsj og valgte ei anna rute ned igjen !
Lengre? Ja, men absolutt ikkje luftig !!  

Smeis kor stolt jeg var når e kom ned igjen til bilen og kunne snu meg og se opp mot egga opp på fjellet og klappe meg sjøl på skuldra og si høyt :Du nådde målet ditt, Wenche Mo ! .


Et vakkert lite sted til å nyte flott utsikt, men egentlig er vel dette tatt fra Remmemsetra!

Salthammersetra på Vestnes var et nydelig turmål som jeg oppdaga i fjor. 
Dinne uka rakk jeg en koselig kveldstur tilbake dit for å hilse og si takk for sist til dinna vakre lille setra med fantastisk utsikt både mot Romsdalsfjella, Misund og Julsundet og mange andre steder som e ikkje kjenner. 
Så utrolig godt å komme til et sånt fredelig sted og bare nyte kvelden med en nice cup of tea, og nokken smakfulle havrekjeks attåt. 
Takk for laget, latteren og den gode samtalen, Berit ! En høsttur dit tror jeg vi må legge inn i planen !


For måla må vi finne sjøl og lista legges ulikt fra person til person, heldigvis ! 
Anne Lindmo er ei klok og frittalende dame, og heldige meg fikk vært på et foredrag med henne for litt siden. Noe av essensen på det ho formidla var at du sjøl må jobbe for å nå måla dine både i jobb og fritid ! Ønsker en drømmejobben eller å nå et mål, så er det knallhard jobbing som må til. 
Dei færreste ting i voksenlivet blir servert oss på et sølvfat...og bra er det.Kloke ord !

I natt var det Solsnu...og jeg ønsker meg fint vær fremover slik at jeg kan komme meg på turer flere steder i Møre og Romsdal. 


Flott tur ti Ildstigen i lag med Sharon, min gode kollega.


Illstigvatnet i Storkaldhusdalen er et sted jeg vil til før jeg går ut i ferie
En tur som jeg har gått fra jeg var barn og som jeg nyter hver gang jeg er der. 
Storslått natur, uanstrengende tur, deilig og forfriskende vann å ta seg en dukkert i, sjeldne blomster og ørret i vatna. 


Håp i hengende snøre...

Har kjøpt inn nye angler og en liten Meps for å teste fiskelykka. Makk i ei boks, nykniven i beltet...spenninga om en ørret biter på !! Hm...tredelt glede...før, under og etter turen.
Åh...det gode liv. Men der vil e ikkje gå aleine, så jeg håper å få dradd med meg nokken ! Ikkje vet e om der er mobildekning heller !! 
Jeg er ikkje dum eller uforsvarlig når jeg går på tur, men et uhell kan skje alle og det må en alltid ha på minnet !



Stor rabarbraavling i år og.

Siste rabarbraen må plukkes inn i helga og kokes saft av og produsere nokken smuldrepaier som kan gi sommerminner en forblåst høstdag ! 

Roseblada må sankes for å lage gele av. Sankergenet er fortsatt sterkt, heldigvis ! Bare vent til blåbæra er moden og soppene popper opp! Da "kvesser" jeg bærplukkeren, tar på slagstøvler i tilfelle orm...rød caps i tilfelle jegere tror jeg er " fritt vilt" og kniv i belte i tilfelle angrep av ville dyr ! Man må gardere seg....


Vi tester fiskelykka før vi skal nordover.



Men no er jeg kjempeklar for SOMMER ! Reiseradioen begynte i dag...JIPPI.....sommernatta er lys....sommerferien i år blir tilbragt i retning mot Røst...der min fars familie ætter fra !! 
Kanskje rekker jeg også en tur til Helgøya for igjen å nyte Hovelsrud hage som ligger på Hovelsrud gård ved Mjøsa ! Fantastisk !! 
En opplevelse av svunnen tid med herskapshus, fruktdyrking, vakre blomster og en sagnomsust grønnsak- og urtehage ! Jeg var der i begynnelsen av juni...uten mann, heldigvis...for han har jo ikkje den interessen...og det er heilt greit !!! 
Kan virkelig anbefales !


Det vokser godt langs Mjøsa.


Takk for den gode dagen...håper morgendagen kommer med solstråler, ikkje bare til meg, men til alle jeg er glad i og som jeg bryr meg om...og det er mange. 
I boka jeg no leser "Omgitt av Idioter" kjenner jeg meg godt igjen i den grønne adferden....pålitelig, stabil, vennlig...jaja...men rolig, forutsigbar......vet ikkje om det stemmer bestandig, men godt å ha nokke å strekke seg etter ! ET MÅL eller 10....
                                God sommer !!