fredag 9. august 2013

Hvorfor føles noen dager gråere enn de er???

Noen ganger, men heldigvis sjelden...så føles dagen grå fra morgenen av, og da tenker jeg ikke akkurat på været, med dagen inne i mitt hode!!
I dag var det en slik dag, og hvorfor føler jeg at energilageret mitt er omtrent tomt??

Jeg har ikke noe svar, eneste jeg vet er at da må jeg gjøre noe som gir meg energi!!
Det nærmer seg ferieslutt, og da siger tungsinnet over meg....har ikke fått ryddet/vasket halvparten av alt jeg trodde jeg skulle gjøre, ...alltid pesete de første ukene av et skoleår...hvordan blir timeplanen min osv.osv!!!

Og JA.....jeg vet jeg ikke har noe å klage over, for jeg er lærer og har såååååååååå mye ferie i forhold til alle andre!! Vet det, men har ikke klaget heller, og dessuten er det fritt frem for alle å ta valget om å bli lærer...., så....!!!!
Men, jeg har jo hatt en super ferie i USA og i Oslo...og på dagsturer ! Det er jeg glad for og gir meg absolutt masse glede å tenke på, men akkurat i dag, så hjalp liksom ikke det heller!!! Treige meg!


Så i dag måtte jeg finne på noe hyggelig og da ble det naturligvis en tur opp til dyra på gården!!
Der føler jeg meg så velkommen, og bare jeg rister lett med brødposen og knekkebrødene, så vil alle være venner med meg!!!    LYKKE !
Smilla er nesten som Gjøa...kommer alltid først når jeg roper på sauene!
Vil gjerne håndmates og kløes på kinnet.
Gir alltid en takk for maten- nuss når jeg lener meg frem til henne!

Selskapssyke sauer...og klar for noen go-biter!
 

Meldte til Storbonden at jeg var der og om det var greit??, Og generøs som han er, så svarte han at det var bare kjekt!!
Så da kjente jeg at det grå i kalotten min etter hvert forsvant!

Sjefen over gården kom meg i møte ved sauegjerdet, og lurte nok på om jeg hadde med meg en godbit???
Joda, veien til mannens hjerte går vel gjennom magen, enten det er en 4-beint kar eller en på 2 !!
Så Tiger`n smattet i seg fisk i deilig kraft og la seg godt til rette i armkroken min!!
Han er virkelig en mann etter mitt hjerte...lytter tålmodig på mine betroelse og bekymringer, blunker lurt og er helt enig med mine beslutninger.  Han er en luring, den karen!

Sjefen!

En god lytter.....tror e !


Vakre høner og haner er jo så morsomme å observere! Virkelig rangordning i hønsegården og med 2 haner i "kurven", så skal jeg si at frøknene gjør seg til!! 
Den vakre grå, er nøysom og pertentlig...virkelig en skjønnhet! Men...nyfiken som jeg er, så tenkte jeg kanskje at de små frøknene hadde begynt å legge noen små egg, men nei...de er som tenåringer flest, mest opptatt av å pynte seg og gjøre seg til for gutta!!
Jaja, ..hver alder sin sjarm!

Vakre høner og en stolt hane!

Den grå høna........nydelig fjærprakt og helt spesiell!

Men så var det på tide å vende nesen hjemover igjen! Men det er jammen ikke lett å gå forbi blåbærlyng med søte, små bær! Så da brukte jeg 1 time ned til bilen ,"mot normalt... 15 min",  men fikk i meg masse antioksidanter!! Og de som kjenner meg og har gått på tur i lag med meg, vet at jeg ikke klarer å gå forbi blåbærtuene uten å spise litt!
Nam...helse i hvert bær, men veldig avslørende at man har forsynt seg!!!


Helse i hver blåbær!

Naturens vakre kunstverk.

Avslørende fingrer....Blåbærgurine!

Kjørte forbi en kar ned i dalen som bar på en soppkurv som var breddfull av gule kantareller, så da ble det er lite stopp ved et hemmelig kantarellsted , men ikke så stor fangst, nok til en omelett, men fant nå sorten! Og nei....jeg kan ikke si hvor det var...for det er nemlig hemmelig!!!

Så da blei no dagen grei den...selv om den startet litt tungt!