fredag 30. november 2012

Adventstida...travelt, men kjekt likavel!


Der det er hjerterom er det nisserom!
En nisse er en nisse og sånn er det med det!!!
No er dem på plass på kjøkkenet mitt, både dei snille nissane og dei rampete! Den mest rampete, i år som i fjor.. med lærertyggis under rompa for ikkje å hoppe ned fra hylla!! Ja, det er i nisseverden som i menneskeverden...der er noen som ikke klarer å sitte rolig i mer enn 2 min.
I år måtte jeg tyvstarte litt, siden jeg 1.søndag i advent skal ha meg en liten ferietur til østlandet. For oss, så er det tradisjon å ha ferdig pyntet julekjøkken til den første adventssøndagen, og jeg har rød adventstid og ikke lilla! Det er en tradisjon for oss som ikke kan brytes. Når gutta var små, så fortalte jeg røverhistorier hver morgen om hva nissene hadde funnet på om natta.... nå er det bare jeg som tror på fanteriene!!
Men det er koselig med rød, gammeldags julepynting med rødrutede gardiner, juleduk og en gammeldags spilledåse med julesanger som kimprer i bakgrunnen....det gir en julestemning når en setter seg ned for å skrive årets julebrev!! Jada...jeg vet at der er mange som nå sier at sånne julebrev er det TEITESTE dem vet!! Men jeg synes der er koselig å sende en hilsen til slekt og nære venner, som en på grunn av lange avstander  ikke ser så ofte og gi dem en liten tilstandsrapport fra familien Mo. Og...jeg har til dags dato ikkje fått nokken i retur, men det kan jo være pga at dei færreste med sunnmørsgener vil koste på returporto!!
Julekort, julegaver, kakebaking og alt annet som kan gjøre en stresset i desember får jeg spare til litt nærmere julaften. En kakesort er bakt, og heldigvis er den snart oppspist, for alle vet at  småkaker smaker best når de ikkje skal spises!! Så en peppernøtt eller 2 til tekoppen på ettermiddagen faller visst i smak for både små og store "nisser"

Mannskoret Kvist og Kvast er klar for konsert.
Mannskoret "Kvist og kvast" har kommet på sin rette hylle og har tidlige morgenøvinger som lyder skjærende falskt! Ole Jonny Larsen , som er min nabo kommer forhåpentligvis med 2-3 nye medlemmer på lille julaften, når han får ymse hjemmelagede geletyper fra Wenches kjøkken i bytte!! Får håpe det er et par nye sopraner han har laget i år....
Jaja...man har ikke mer morro enn man lager selv, så da er det kjekt å kunne glede seg over, julestemning, rampete nisser, julelukt, koselige hilsner i posten ( nesten nostagisk det nå!!) og julestress! Hva skulle vi samlet oss om i dinne mørke måneden, om det ikkje var for jula. Heldige er vi som får ta del i denne førjulstida...ha råd til å handle, ha det trygt i landet vårt, mer enn nok mat, gode venner og alt annet som vi kanskje tar som en selvfølge!! Det er dessverre ikke slik for alle...!
Men jeg skal nyte det og jeg er barnslig nok til å bli rørt av julesangene, se på førjulsserier på tv og spent pakke opp den daglige adventspakken i kalenderen fra min aller beste venninne..Ann Cecilie!!
Det er faktisk når en blir gammel at en skjønner hvor viktig det er å være barnslig!!


Min mormor sydde et pyntehånkle til meg  året  før hun døde i 1997, og det gleder jeg meg over hver jul.

I dag er det avløyserkos...og gleder meg til å gå opp til dyr på en så vakker dag. Kanskje ser jeg fjøsnissen  rundt husveggane. Får si til Tigern at han får følge litt ekstra med i ukene fremover og gi meg rapport!
Jeg ønsker alle en god førjulstid og ta gjerne en tur innom meg for en god kopp te og litt nisserier :)