søndag 22. desember 2013

Hjertevarme i julestria



I forgårs hadde jeg en dag som var kjekk hele dagen............det høres nesten ut som en barndomsdrøm!
Slik som vi i voksen alder i alle fall tror at barndommens beste dager var! Men...da som nå var det vel også både oppoverbakker og nedoverbakker en måtte gå i!
Men en slik fin dag må jo bare noteres ned, slik at man kan lese om den en dag når været er grått og en kanskje er litt grå innvendig og!!!
Det startet jo med at da jeg våknet, så visste jeg at det altså var siste arbeidsdag før en lang juleferie!

Det er alltid så fine avslutninger til jul på jobb. Vi har superflinke elever som fremfører vakker musikk, leser juleevangeliet på flere språk, tenner lys....og vi synger julesanger i lag.
Åh........det er bare så fint og ikke minst rørende....! Det er da jeg enten spiser på et surt drops eller kniper meg selv i hånden for ikke å vise hvor rørt jeg blir!!! Ikke noe særlig å sitte å tute med flere hundre elever rundt seg!
Så var det å ønske elevene god jul og samles til julelunsj.
Deilig lunsj med varme karbonader, laks og eggerøre, spekemat...osv...akkurat slik som jeg elsker!

Nam!



Gode julehilsner til og fra kjekke kollegaer, så hev jeg meg rundt, tok på meg nisselua og kjørte innover for å ønske dyra på gården GOD JUL!

Rampenissen


Ikkje mye snø som
kunne skape julestemning,
 men nisselua hjalp på !
Gikk opp til gården i den blå timen og rakk akkurat å fått gitt alle dyra mat før mørket senket seg over både hus, dyr og meg!
Det gode mørket som ikke er forurenset av mange lyskilder....men bare opplyst av en halvfull, men vakker måne og noen stjerner!
Da var det godt å ta på seg hodelykten og rusle seg nedover veien mot bilen! Jeg speidet etter herr Grevling eller Mikkel Rev, men heldigvis traff jeg ingen.


Såg godt med hodelykt!
Nissens hus!



På vei hjem så bestemte jeg meg for å besøke noe kjære venner på Skodje.
Så jeg ringte på døra, helt uanmeldt og skulle bare gi de en juleklem før jeg fartet videre til eget hus og heim.
Jeg regnet jo med at de absolutt hadde nok å gjøre på en førjulsfredag! Men rause som de er, så inviterte de meg inn i sitt koselige julehus. 
Så på verdens mest nissete julekjøkken satt jeg altså,  i mine avløyserklær og fikk være i lag med denne familien som er så hjertevarme og inkluderende.
Der er det alltid godt å være, for de gir av seg selv og deler sine gleder over livet med oss som er så utrolig heldige at vi får være deres venner!
Så da var jeg gjest ved spisebordet deres....fikk dele et deilig måltid middag og ikke minst fikk fylt opp energilageret mitt til bredden. For i den heimen er det ingen som tapper deg for energi, men heller motsatt...de sprer en slik glede og er så rause med hverandre at det er rørende å oppleve og vi er mange som har masse å lære av dem. De kunne virkelig ha klaget og gitt seg over ...for de har nok av utfordringer både når det gjelder helse og annet, men i det hjemmet er det alltid et smil på lur og en god klem! Det er så godt å ha slike venner og jeg er så utrolig glad i de ! Heldige meg...!

Så etter enda flere juleklemmer...litt juletårer, så bare måtte jeg komme meg hjem!

Men i det jeg kom hjem, så kom jeg på et jeg skulle hente et hjemmebakt nøttebrød hos en annen venninne! Best å gjøre det før søvnstøvet i 2-seteren angrep meg! Så da ringte jeg altså på en ny dør...denne gangen forhåndsanmeldt! Fikk meg enda en kjekk passiar i en julepyntet stue, hvor freden hadde senket seg! Koselig prat, bytting av Rosegele mot Nøttebrød og gode juleklemmer ...så vendte jeg bilen mot Vika igjen!

Vel hjemme, full av juleglede, så hadde min kjære fyrt i peisen! Jeg vet jeg rakk å spise et par knekkebrød før søvnstøvet ble innhallert...men så ble altså energien lagret på harddisken og jeg inntok sovemodus. Men selv om det var godt og varmt på stua, så var det nok all den hjertevarmen fra folk og litt fe som gjorde dagen min så god og fikk meg til å føle at ditta hadde vært en god dag..hele dagen!