mandag 13. oktober 2014

Tid for langtur........harryhandel + litt til!

Å få disponere sin egen tid, er et privilegium...men å få dele sin tid med andre er en gave.
Denne høstferien, så har jeg både hatt litt egentid, men kanskje mest tid i lag med andre..........andre som betyr noe for meg.
Å dele sin tid med slekt og venner kan være både kjekt og litt slitsomt i positiv forstand, men heldigvis er det aller mest kjekt.
Forrige uke startet med et koselig, lite treff på Familieminner med den kjekkeste Monika og eieren...fineste Inger.
Begge flotte og rause damer som gir av sin energi til de rundt seg.....
Åh..kor koselig er ikkje slike stunder????

Alnes, vakkert i all slags vær!

Vakkert høstvær gav fargerik solnedgang, så det ble også en kveldstur til Alnes for å se solnedgangen gjennom min nye "bursdagsjulegavemacrolinse " fra Knut. Det var spennende!
Monika som er en dreven hobbyfotograf, viste meg litt hvordan jeg skulle bruke den, og vips...så var jeg hekta!!!!
Ikkje det verste å bli hekta på, tror jeg!

Men det hører med til høsten å ha seg en liten Harrytur, og denne høsten var intet unntak.
Jeg planla en tur til Fredrikstad, men etterhvert som datoen for avreisen nærmet seg, så ble det flere som også ville bli med østover.
Først min mor.....ok, .........så min far.......ok, og jammen så ble det en passasjer til i bilen... min tante. Men hun ønsket å dra fra øst til vest, så da ble hun med bare på returen.
Så da måtte jeg legge opp turen litt annerledes....ingen lydbok blant annet....for praten går lett blant medlemmene i familien Pettersen/Mo i 2x70 mil, og flere stopp slik at min far fikk testet om det fortsatt var så lite fart på vindmåleren, at han fikk fyr på pipa !!!

Så første etappe ble Ålesund - Gausdal.
Vakre høstfarger, matpakke og kaffistopp på den FASTE rasteplassen like før Bjorli.......kaldt, men man bryter jo ikke en god tradisjon bare pga litt kulde!!! Det finnes jo fleece og ullstillongs, heldigvis!

Fremme på Rammen  ble det sprengfyring i ovnen for å få varme i stua,og så en deilig ferdigkjøpt pizza....ikkje Grandiosa, men noe som ligna....før vi tok kvelden for å være klar for neste etappe!

Kong Vinter hadde vært innom Rammen en snartur....heldigvis ikke bedt om overnatting !!!

Frokost med utsikt til nysnø på toppene og slaps på verandaen ! 
Hm....liker ikkje, men heldigvis ikkje nokke man kan gjøre med det!! Vinterdekk på bilen og sydentemperatur inne i bilen!!!!!!! Greit da!

Alltid tid til et lite stopp på Paulsrud Gård, og denne gangen for å levere fra seg litt bestillingskjøp av Devold ull til odelstausa.
Men en tekopp, nybakte knekkebrød og koselig samvære med gardsfolket er energipåfyll delux.....!
Takk for tida deres.....både to-beinte og fire-beinte! Dere burde være å få på Blå resept!!!

Ferden gikk så videre til Lillestrøm til min bror med familie!
Etter en rask middag så var det tid for et mini slektstreff i Pilestredet for å få se den nye og flotte leiligheten til fetter Mads Peder!
Jammen var det en fin leilighet, og så sentralt.
Neste gang skal jeg ha bedre tid og betale leie for en natt på gjesterommet! Om jeg ikkje kan betale, så får jeg jobbe for husleien..kanskje med å lage en bedre middag!!!

Fikk møtt STUDENTEN vår også, slik at han fikk både påfyll i lommeboken og bringt vinterjakke, lue og hansker! Mamsen passer på.....!  
Phu...tror ikkje navlestrengen blei klippet heilt av i si tid...sikkert en tråd eller to igjen, og slik vil det forhåpentligvis alltid være!

Fredrikstad er byen i mitt hjerte, og etter å ha nattet over i Fjerdingby, spist litt frokost og sagt på gjensyn til min far og brorsfamilie, så kjørte mamma og jeg til Plankebyen.
Min mor ferierte et par dager i lag med svigerinne og med søster, altså begge mine tanter....og etter bagasjen å dømme så hadde det også blitt noen timer i det store utland...Sverige!


Jeg hadde lunsj med en en perfekt tekopp hos min kusine, så tok vi en kaffilaffi på Mormors og deretter gjorde jeg meg klar for årets epleslang i Kommandanthagen, mens hun var hjemom for å lage middag til familien inkl. meg!

Slagstøvlene var klare, Ikeaposen brettet ut og fotoapparatet ladet opp for å forevige det lykkelige øyeblikket når posen var breddfull av store, saftige epler!!!
Men i det jeg svingte rundt gjerdet, så kjente jeg lukten av nyklippet gress!
Der var mønster etter gressklipperen som virkelig hadde gjort sin flid og snauet hele plenen!!
Eplene var en saga blott, det lå et par pærer igjen og epleslangtradisjonen blei brått avsluttet!!

Ingen storfangst på slangturen i år, nei!

Der stod altså jeg..lang i maska, med en tom, blå Ikeapose og et sankergen på høygir..........var det noe annet å sanke inn i Gamlebyen da???
Yes....... kastanjenøtter er jo fine og dekorative! Kan ikkje spises, men pyttsann......har jo planer om en liten svenskehandel, så da blir det vel nok å putte i munnen!

Kastanjer...har facinert med siden jeg som barn brukte å plukke de i Byparken hjemme i Ålesund .

Så jeg la Ikeaposen i bagasjerommet, leitet frem en tom brødpose som nok har vært sauemat i, stilte inn macrolinsa og tok meg en koselig tur i Gamlebyen på jakt etter kastanjenøtter og fine fotomotiv!
Heldige meg fant begge deler!

En åpen dør til en bakgård i Gamlebyen!

Jaja...da fikk eplene heller kjøpes på Kiwi hjemme....dei smaker kanskje bedre, for mamma lærte meg og min bror at slangepler smakte pyton...
Lura, det var for at hun skulle ha de selv!
Hun ble  "gjennomslørt " som min kjære sier,  for mange år siden!!!

Gøteborg...med fadderbarnet på Victoria Secret butikk....og et par kafe-besøk selvfølgelig!!!

Harryhandel, Gøteborg-dagstur, kafebesøk, Zoè-lynvisitt med en god klem fra den beste Bodil....
ja, alt dette måtte bli presset inn på knapp tid !
Den som hadde hatt en hel uke med bare egne planer...da skulle jeg rukket å besøkt alle jeg ønsket av slekt og venner på østafjells, men sånn blir det aldri!
Og det er sikkert likt for dei fleste.....vi skulle så gjerne hatt...gjort......osv.......osv!
Men snur vi det så kan vi jo si....å så mye kjekt jeg fikk oppleve, og så mye jeg har tilgode til neste tur!!!
Fattig er den som ikkje drøymer...var det ikkje slik det var, kusine Kristin????

Lørdag, sol og fint kjørevær!!!!
Ha-det Fredrikstad, slekt og gode opplevelser.............Hallo Sarpsborg og "god morgen" mamma og tante...vi må vende nesen mot Gausdal og Rammen igjen!
Med bagasjerommet nesten fullt av "gode kjøp"...inklusivt ei svensk svineribbe gnidd inn med salt og pepper...klargjort for noen timer i bakerovnen til min bror...så fant vi veien til Rammen via Gjøvik!
Det er så kjekt å kjøre på den sida...mye fint å se...og kanskje vakrest av alt om høsten, dei utrolig fargerike jordbæråkrene.....som et maleri...grønne, røde, vinrøde, oransje.......... måtte bare stoppe og ta bilder!!!

Høstfarger i jordbæråkeren............

En matbit på McDonald`s på Gjøvik er obligatorisk! Kanskje den reineste og hyggeligste McDonald`s i Norge..... ! Cheeseburger og Frappuchino.....ja takk!

Rammen, baksting, deilig mat og hyggelig lag.....en god natts søvn og nå HELT stappfullt bagasjerom...så startet siste etappe: E6 hjem til Ålesund!

Natt på Rammen ! Ventet nesten å se Fjøsnissen rundt Stabburshjørnet!

Obligatorisk stopp på RASTEPLASSEN... nå etter Bjorli,.... hutre, hutre, men gode skiver av hjemmebakt brød og en kaffetår, og pappa som fikk fyr på pipa!
Ja, da var alt som det skulle og etter en liten halvtime, så hadde sjåføren naglebit og startet skuta igjen! Passasjerene festet reima og turen hjem til Spjelkavika gikk unna.

Vel heime...og en høsttur var unnagjort!
Og til dere som jeg så gjerne skulle ha svippet innom...det var ikkje vond vilje som gjorde at jeg ikkje kom, men det var mangel på tid.
Det er ikkje så lett å få gjort alt man gjerne ønsker bestandig.
Men en god klem sender jeg gjerne.....her kommer den.....!