lørdag 9. mars 2013

Det suser i skogen.............

Det suser i skogen for våren er på veg!

Nesten slik at en hører klokkene ringle...vakre er de uansett!

Mars er en vårmåned og det merkes godt!!! Det suser i elven og det suser i tretoppene...vind, vann, vår....
Vi venter så lenge på at det skal bli lysere dager...lengre ettermiddager slik at vi kan få være ute om ettermiddagene når vi er ferdige med å fore opp familien!!! Nå er lyset her i alle fall en stund og vi må nyte det!
Jeg trenger lyset, jeg trenger vårtegna og jeg trenger været!
For det er mye vær i mars..og for å referere til min kjære farmor igjen, så sa hun alltid " åh...mars er en lunete måned!"...og når mars var ferdig sa hun
 " åh..ikkje tro det er vår selv om det er april...for april kan gi oss alt fra vinter til vår, så det er lurt å kle seg godt og ikkje fryse!"

Ja, det er helt sant og siden hun fikk leve i 98 vårer, så snakket hun nok av erfaring på ditte området!!
Men mars gir oss beskjed om at vi går mot sommer og kanskje sol...om vi er heldige! Og når man går tur så ser en mange vårtegn.....
Snøklokkene er på vei opp av den frosne jorda, raklene henger på hasseltrærne...og hundeskittene florerer på turvegene og er du skikkelig uheldig så treffer du en som setter seg godt inni sålene på skoa dine !
Når du kommer hjem fra jobb og sola skinner, så ser du vårtegna hjemme...nemlig hvor skitne vinduene dine er!
 :(    Men pyttsann, jeg skal jo nyte ettermiddagene utomhus!


Men flere av dei gode vårtegn som jeg er så heldig å få observere, er selvfølgelig oppe med dyra på gården!
Elva som jeg må krysse på veg til gården, var enorm stor denne uken og det var litt av et sus i ørene når jeg sto der på broa og virkelig følte elva sine krefter under meg! Nifst, men spennende og!
Der og da følte jeg meg som lita igjen, og den barnslige gleden over våren og drømmen om å snart kunne gå med småsko boblet liksom i meg!


I ettermiddag da jeg var på vei opp til dyra, så jeg noen underlige spor i snøen!!
Sendte melding til Storbonden med bilde av noe som kunne tyde på at et rovdyr har våknet opp fra dvalen!!!
Jeg...på folkemunne kalt "Hjortefot"  pga min nyskjerrighet og observasjoner i naturen....googlet det på nettet når jeg kom hjem, og fant ut at det mest sansynlig er grevlingspor!!!
I følge Knutsen og Ludvigsen...er det en grå og snodig fyr!!! Men jeg har aldri sett en grevling på våre kanter, så jeg får følge ekstra godt med når jeg tråkker meg opp til mine 4-beinte venner! Heldigvis har ikke grevlingen lam på menyen, men frosk og smågnagere...noe Bondekona var svært glad for!!! ( uten at hun trenger å vite at jeg har sladret...så er hun hysterisk redd for FROSK!!!! )

En grevling i skogen...trur eg!


Men i dag var det praktfult i solveggen! Satt med en malende Tiger`n på fanget, kjente sola som varmet....og nøt en blodappelsin! Ja det er virkelig det gode liv!


Det smelter i solen fra gammelhuset!
Selv om det fortsatt e mye snø inne i dalen, så kvitrer småfuglene lykkelig i bjørkeskogen, ravnene gjorde sin entre høgt oppe i lufta og jaktet på sauene sitt oppskjærte brød!
På veg hjem såg jeg 2 flotte ørner som fløy mot Brusdalsegga...sikkert maker som drev å bygget rede for å ruge frem nye, vakre eksemplarer av arten!

Så mange inntrykk på en dag...ja nesten for mye av det gode for en gammel sjel....!
Tror jeg må innta grunnstillingen på 2-seteren og ta meg en liten middagskvil!
Det er travelt å ha rollen som Hjortefot og oppleve så mye på en gang....i tillegg har jo vært på jobb må du vite....(og jeg ranglet i går kveld...men det er en helt annen historie!!!)

En fin fredag.....i alle fall for meg!