lørdag 17. februar 2018

Dagens største glede...en gratis glede !

I tekstmeldingen som tikket inn på telefonen min på jobb i ettermiddag stod det at om jeg ville/kunne, så var det behov for " avløyserhjelp" på gården dinne ettermiddagen !! Åh....for ei lykke....jeg både ville/kunne/skulle og måtte :)  GLEDE
Jeg følte meg så glad og en strofe fra Idas Sommervise bare datt ned i hodet på meg :

Och jag gör så roliga ställen
Där barna kan springa omkring
Då blir barna fulla med sommar
Och bena blir fulla med spring

Det var igrunn sånn jeg følte meg. Ja, jeg skal ikkje påstå at mine bein blei fulle av spring, men i alle fall av rask gange.
Og jeg blei også så lett til sinns at jeg pakket raskt sammen sakene mine, reiste hjem og fant frem klær etter vær, pluss brodder og godsaker til fjørfe, katt og sau!!

Bakkene opp til gården er vanligvis litt bratte, men ikkje i dag......broddane satt godt, så gangen blei rask og tett snødrev var ikkje nok til å få ned smilet !!


Fredagstur med livslyst.


Jeg var lykkelig og glad og sauene hilste på meg med sauenuss og bedende øyne.
Om jeg hadde med Wasa Husmann?? 
Joda....økonomipakken blei fordelt etter beste evne, og jeg kunne sikkert hatt med et dusin pakker som hadde blitt spist opp uten problem.

Godt med mat på ettermiddagen.

Snøværet gav seg, og en liten halvtime var det faktisk blå himmel og litt solskinn.
Det var da jeg tenkte at dei beste opplevelsene er ofte gratis ! 

Hodekvile og ørefred.....det er undervurdert og i dag kjente jeg at det gjorde meg godt. Etter litt travle hverdager, så var dette så velsigne kjærkomment.
Takk kjære Bondekona for at du meldte meg i dag......skulle nesten tro at du visste at jeg trengte akkurat ditte !!


Glad katt....og skikkelig sulten.

Katten kom meg i møte....den luktet tørt høy og hadde nok hatt seg en ettermiddagslur på høyloftet. Den var litt reservert det første minuttet, men når jeg bøyde meg ned og snakke til han var isen brutt og jeg var akseptert. Jeg løftet han opp og han kveilet seg som en pelskrage rundt halsen min og varmet både halsen og hjertet mitt.  Myke kattepoter setter fine spor, både synlige og usynlige !  Odelsgutten...min hjertevenn..... !

Hønsene kom flaksende ut i hønsegården i det jeg ristet på posen fylt av godbiter, og dei fikk fråtse i osteskorper, kokt ris og mais. 4 brune egg blei mitt eie og i morgen skal det bli kortreist frokost.

Sjefen over gården har overblikket.

På låven lå høyet som jeg fylte i fòrsekken til sauene. Det luktet så godt....og minnet meg om sommer, grønne marker og blåbær som jeg nafset i meg slik at jeg fikk blåbærtrut på veg opp til dyra.
Høy og oppskåret brød blei godbiter til både sauer og en flokk kvitrende bokfinker !! 
En diger ravn flakset rundt og skulle vel gjerne hatt seg nokken brødbiter, men nei....den fikk ikkje nokken sjanse til å komme ned til matfatet. Jeg stod og passet på...stram i blikket!
Jeg er ikkje glad i ravnefanter nær sauene.

Ja, jeg er jammen priveligert som har fått lov til å dele litt av tida mi med dyra på gården.

Turen opp til gården øker puls og blodsirkulasjon og renser hodet for stress og bekymringer.
Verden blir liksom snevret inn til akkurat der og da..... og det har mang en gang hjulpet meg når hverdagen har vært litt vanskelig å komme gjennom.
Medmenneskelighet og raushet er ikkje nokke selvfølge, og for noen få år siden så var hverdagen min dessverre preget av mennesker som var gjerrige på gode tilbakemeldinger, ros og varme.
Da var det god medisin å kunne gå opp til dyra, lette sitt hjerte, få gode tanker og klemme på en sau eller føle varmen fra katten som hengivent varmet snuten sin i halsgropen min.

Jeg er Storbonden og Bondekona evig takknemlig for den rausheten dei har vist meg, med å la meg besøke gården i tide og utide...alt etter behov !! 
Det har gitt meg så mange gode opplevelser. Gleder meg over at den nye generasjonen gårdsfolk på gården har pågangsmot, positiv energi og viser så stor omsorg og raushet for folk og dyr.
GODE GENER !!

Vi går ei fin tid i møte fremover med vårtegn og lengre dager.  For gårdsfolket er lammingen i mars/april vårens vakreste eventyr og absolutt noe å glede seg til.
Ingenting er kjekkere enn å få følge med på dei små ulldottane som absolutt har beina fulle av
" spring".
Får håpe på at nokken tekstmeldinger tikker inn om behov for gårdshjelp i dei tider òg ! Jeg er ikkje vanskelig å be og fortsatt forholdsvis lett på foten til tross for ekstra julespekk langs det som i gamle dager var en midje.

File:Madam Mim.gif

Takk for den gode dagen, turen og tekstmeldinga !
Lykka på dinne fredagen blei en tur opp til dyra !