søndag 21. februar 2016

Jeg leiter etter våren.....men den er nok et stykke unna !

På fredag kjente jeg at jeg måtte se etter våren...om den var i emning???
Når jeg i embeds medfør gikk gjennom gågata, så jeg plutselig noen små spirer blant rusk, rot og sneiper i blomsterrabattene ! Påskeliljer...eller påskeliljespirer rettere sagt.....som stakk hodene opp for å finne lyset.
Og lyset er jo det vi alle strekker oss etter. Når jula er over  og sola " har snudd ", så lengter vi etter at dagen skal bli noen minutter lenger før mørket senker seg og gir oss kveld. Og sånn er det nå...lysere om morgenen og lengre  ettermiddager..... det fyller litt opp i energilagerene mine, som akkurat som bensintanken på bilen min slår på en varsellampe når det nesten er tomt.
Men lyset var bare litt av det jeg trengte på fredag....for jeg kjente at helt innerst inne i kjernehuset av følelser, så hadde jeg et stort behov for å treffe mine 4-beinte venner på gården !

Mammadalten...gårdens lille sjarmør blir fortsatt passet godt på !
En gang mammadalt, alltid mammadalt

Tror det er snart 3 uker siden jeg sist var der å fikk meg en liten passiar med disse fine, som uansett hvordan jeg er ...tar brekende i mot meg og lar meg få gi av min omsorg til dem! For det er faktisk ikke alle folk de hilser velkommen...de velger seg ut sine venner slik som vi.  Men etter mange års bekjentskap og utallige godbiter, så er vi for alltid bestiser og på fornavn med hverandre !

Velg dine venner med omhu. Dine fiender vil velge deg.

Og på fredagen var det intet unntak.....Brummen viste seg fra sin mest maskuline side...og brysket seg frem når knekkebrødpakken ble revet opp og godbitene skulle fordeles!! Ja, sånn er det i dyreverden, og damene aksepterer det ! Men det var nok til alle.....kan ikkje sette igjen et hjerte, det er min bardomslære.

Gode øyeblikk!

Storbonden har gjort en god jobb i vinter og holdt veien åpen med snøfreseren, men isen lå på lur, så broddene måtte frem ! Fall som kan resultere i ymse knekte bein i kroppen må en prøve som best å unngå når man er grå i luggen og kanskje beinskjør?????
Broddene ligger på lur i bilen i tilfelle....og det er vel med dem som med briller...når behovet nærmer seg begynner man med Nille-briller til 20 kr, for man TRENGER jo egentlig ikke briller.....så blir behovet større og mer varig, og da blir det permanente progressive...eller agressive som jeg sier ! Sånn blir det med broddane òg. Dem som ligger i bilen er kjøpt på Rema.....men snart er det vel sko med innlagte brodder som står på ønskelista!

Vintervei

For på gården var der fortsatt mye snø og svært så vinterlig ennå !
Ingen kvitrende småfugler i trærne....ingen nøtteskriker som jaktet på brødbiter....og ingen gåsunger på trærne !
Men sola skinte og vinterdagen var vakker og jeg var heldig som kunne ta denne turen for å få dekket dette savnet etter dyra. Tiger`n..med den tykke, flotte vinterpelsen hilste meg velkommen på katters vis med å gni snuten sin mot min snute!! Kjekkeste karen, som fikk en stor bit nykokt rogn servert til middagsmat. Tror det fallt i smak.


Sjarmør i vinterpels !

Og hønsene...nå bare 2 igjen, mesket seg med både pastarester, salat og osteskorper.
En god ettermiddag for meg, som også var starten på vinterferien........en vinterferie kjærkommen til rekreasjon, men også jobbing med studier ! Og kanskje blir det noen fineværsdager hvor jeg kan snøre min sekk, fylle den nye termosen min med en god brentsnut og ta meg en tur på Emblemsfjellet eller et annet sted??
Tur er tur....og frisk luft, ørefred og hodekvile kan en finne mange fine steder !
Og blir det ruskevær, så får faglitteratur og en god bok fra en kjær venninne selskap av tekoppen min, og det er jo absolutt ikke noen ubehagelig tilværelse det heller !!!

Litt av hvert for lesehesten !

Akkurat nå kom det litt snøflokser blandet med litt regn, så da blir det å lage ferdig brentsnuten og kanskje bake ei god skuffekake!
Husmannskost....ikke nokke eksotisk, men sunt !