lørdag 18. juni 2016

Da er det ferie, og Reiseradiotid ! Lykke !

Sommerferien har nå begynt...den etterlengtede ferien hvor jeg hver morgen den første uka, skal høre Reiseradioen og nyte en perfekt tekopp! Og heldige meg fikk både te og en aldeles nydelig tekopp med min hjertevarme og fantastiske kollega, Anita !! Så da sender jeg deg gode tanker...kjære venn, når jeg sitter der og nyter det gode liv.

Klar for sommerferie med te og bringebærdrops !!! Lykke :)

For det er så mange gode øyeblikk i livet....små øyeblikk ...og noen store òg, selvfølgelig. Og i år har jeg hatt på meg de brillene som gjør dei små gledene så tydelige .Kanskje er det akkurat dei som får en til å glede seg over hverdagene..............som et hyggelig smil, et hei.........for ikke å snakke om en god klem. Og en god sauenuss fra verdens vakreste sauer da...det er bare toppers!

Og tidligere denne uken, så hjalp jeg Storbonden med å får nappet ullen av 3 søyer og Herr Vær ! Litt av en jobb skal jeg fortelle...ikkje nokke for lakkede frøken-negler og høye hæler, nei !!
For mens jeg lokket til meg med kraftfòr og Wasa Husmann dem lettskremte søyene som for tiden er mest opptatt av å ta vare på lammene sine, tok Storbonden svalestup for å kleppe tak i dei.

Det burde vært filmet.... .men, vi startet på arbeidet og da gikk det unna...drog av ulla der det gikk an, og klippet der ulla hadde tovet seg så mye at det var som et ullteppe vasket på 60 grader i maskinen !!
Og bukseraua og knærne blei fulle av sauemøkk, mens knott og mygg forsynte seg rikelig av min bare armer !! " Mygg søker blodgiver....og fant en ypperlig kandidat !" Men bryr man seg om sånt når man skal gjøre en viktig jobb??? Nei...

Åh...kor pinlig å ha så lite pels! Før løve, nå pingle !


Det gikk unna, og når vi var ferdige så var sauene et stusselig syn.....minnet meg om sommerklippen som var så populær blant gutta ( eller kanskje mest av foreldrene !!!) i min barndom, 2 mm barbering over heile haudet, og var mor i godlune fikk man beholde litt lugg !!
Ja, Brummen fikk beholde litt pannebuster og noen hårstrå på brystkassa......men, han var ikke særlig blid når vi var ferdige med sommerklippen !! Tok så vidt i mot noen never med kraftfòr.....
Jaja, Brummen, trøsta er at det vokser ut igjen !!

Det var jammen greit å få tatt seg en dusj når en kom hjem! Klærne måtte vaskes på kokvask...og Buster vår lille husgjest, snuste rundt meg og lurte fælt på hva jeg hadde drevet med ! Var nesten litt redd han skulle lette på foten og markere litt !!
Armene mine var like kulete som bobleplast, så aloe vera på stikkene ble redningen før jeg tok natta.

Bilderesultat for mygg

Men sommerferie ja...tenker på at det er et år siden jeg takket ja til studieplass i Volda på Mat, kultur og konservering,  og skulle ta det ved siden av full jobb ! Og det har jeg faktisk klart og jeg er veldig stolt av meg selv.
Det røynet på når jeg satt med første arbeidskrav som var en studieblogg, og jeg etter 40 timers arbeid ikke fikk det godkjent !! Da lurte jeg virkelig på hva jeg hadde begitt meg ut på. 20 timers arbeid til, og det gikk igjennom kravet !!! Ja, og "sånn gikk nå dagan"....men det var kjekt og interessant, og selv om både arbeidskrav og eksamenslesing førte til et lite sosialt liv, så var det en tilfredstillelse å lære mye nytt og bli kjent med så mange kjekke folk.
Og nå er både arbeidkrav, eksamen og oppgave en saga blott, og jeg har overbevist meg selv om at jeg kan noe og ikke minst kan lære meg mye nytt !! Det hjelper på sjølfølelsen...og har gitt meg styrke i hverdagene !

Fra familiedag i september på Haualeite i Volda.

Og i går plukket Buster og jeg en bærepose med roseblad som i dag har blitt til rosegele !!! Gjelder å bruke dei kunnskapene man har ! Blei 38 glass, og ennå nok saft til en like stor koke !! Det får bli morgendagens produksjon !!

Da koser jeg med med litt "håndarbeide".

Da er altså sankerergenet aktivert igjen...først rabarbrasaft, og nå rosegele!!!
Jada...jeg vet det...jeg er rar, men det er jo moderne med kortreist mat, så da er jeg i det minste litt "i tiden".
Men denne uken har vært en rar uke....jeg har søkt om 1-års permisjon fra jobben min og fått innvilget det, og faktisk takket ja til ny jobb.
Jeg har  vært på gravstedet og sagt farvel til min"ekstra-farmor" i lag med Ann Cecile som desverre måtte ta farvel med sin ekte farmor. Nydelige Harriet som ba oss om å ta vare på hverandre og vennskapet vårt ! Det er ord som i lag med gode minner blir lagret i hjertet mitt.
Og i dag var det kjekt å få gode ord og klemmer fra noen gode kolleger, som det blir rart å ikke treffe jevnlig fra høsten av.

Ikke lett å holde tårene unna, når en får gode ord og vakre blomster
fra en kjekk elev og hans supre foreldre .

Men å si ha det til gutta som jeg har vært kontaktlærer for, var tungt. Ikke lett å holde tårene unna når jeg får verdens vakreste oppsatser fra de, og gode ord fra både de og mødrene!! Det er godt å høre at en har gjort en god jobb, og vil bli savnet.

Gode ord og gode minner gjemmes i hjertet der det aldri blir for fullt.
 Hilsen fra en super kar og hans kjekke foreldre.

Og siden det var siste dagen på jobb så hadde jeg pyntet meg litt både med et pent antrekk som inkluderte bl.a en orange bukse, lebestift og passe høye hæler. Den beste kommentaren kom fra en av gutta jeg var lærer for:
"du Wenche....du var veldig fin i dag, men du lignet kanskje litt på dei fangane i Amerika vet du...dem med orange fangedrakt !!!!" 
Takk for den...jeg ser absolutt sammenhengen  :)

Orange is the new black- fange, men her i permisjon !

Joda...grei beskjed det........og egentlig så passet det veldig bra... for jeg har faktisk fått permisjon og skal være på frifot i 1 år !!! Juhu.....det blir greier det !!
Men sommerferie først....fjellturer, tekopper, safting, sylting, Spania....og tid i lag med verdens beste og tålmodige mann...som har måttet tåle mye frustrasjon dette året, og litt rotete hus, enkelte raske middager og en kone som sovnet på sofaen lenge før The Graham Norton -show på fredagskveldene !!
Jaja...kjøme tid, kjøme råd......no er energien på plass, og dagene lange og lyse !! Snakker vi om hverdagsgleder???? Jaaaa.....................

Bilderesultat for ord om hverdagsgleder