fredag 4. januar 2013

Årets første avløysertur...



Vakre julekort av Kjell E Midthun illustrerer med en utrolig flott strek, litt av det jeg opplevde på Gården i dag!!


Boblikoffen...en snill vær.
En nissestrek....

I dag var jeg på årets første tur opp hos dyra på gården.
Dem var så glade for å se meg og ønsket meg godt nyttår!!
Hadde med meg litt oppskjært brød, en pakke Ryvita og nokken resta av julemannane og det skal jeg si deg gikk unna!! 
Væren Boblikoff sto først i køen og brukte styrken og posisjonen sin for å få flest godbiter, men...det var no fjorårslamma som jeg stakk mest til....!
Må jo gjøre meg til godvenn med dem frem til lamma kommer til våren, for da ekje dem redd meg og jeg får bære og nusse på dissa små nyfødte!!!
Tiger`n kom spradende nedover fra løa og var virkelig klar for å bli klappet og koset med!!

Tøffe Tiger`n.....sjefen på gården!!! ( At Bondekona tok han med til doktor Dyregod og fikk kappet strengen på han i svært ung alder, har han nok fortrengt......forståelig nok!!!)



Midthuns strek er fasinerende flott.

Det var begynt å skumre litt og idet jeg skulle opp å hente høy til sauane, så jeg snurten av ei rød nisselue som forsvant rundt hjørnet på Gammelhuset!!! Hm...sa jeg høyt" no er det på tide at alle nissane finne køya si, om dem skal være klare for å nisse nissestreker til advent igjen!!! " Hørte bare en snøft tilbake....jaja, det er vel med nissa som med mennesker...dem òg blir litt grinete når dem blir trøtte!!!

Når jeg kikka nærmere på sauane i vinterhagen, så la jeg merke til at fru Brille...den eldste og klokeste sauen, hadde litt snaut med ull på ene sida av låret!
Spørs om ikkje nissekona hadde vært der å nappa litt.. kan jo hende at en av nissane hadde bestått Langlueprøven og trengte ny  og lengre lue...eller om en av nisseungane trengte nytt fyll i puta si !!

Ja, ull er ull og kan brukes til så mangt!! Hadde jeg kommet litt før, så hadde jeg kanskje fått med meg at hun lånte litt ull, men fant ikkje ut hva hun hadde med i bytte??? Kanskje litt bjørkekvister...lå nemlig litt spredt bjørkeris rundt om....og så jeg som trodde det var pga vinden...ja, litt treig i toppen er jeg nok!

Ruslet meg ned igjen når det var den GRÅ-time....grått pga skodde og yr, men veldig trolskt og fint med dei vage konturane av gran og fjell!! Og med gode klær...egentlig bare deilig!

En god baconpølse på Stopp 69 smakte fortreffelig....og jeg hadde faktisk en lite snev av leppestift igjen fra jeg var på jobb!!!  
Åh...dagen var redda.....

Nissungen med kortlue.....
Tiger,n foran Gammelhuset der jeg så den røde nisselua..