torsdag 18. april 2013

Jeg velger meg april!


Jippi...det regner!!
April er en lunete måned og kan gi oss alle årstider! April 2013 har vist oss både vinter og vår!
Her forleden var jeg nesten tilbake i julestemningen igjen! På tur inn til dyra på gården, så måtte jeg kjøre etter brøytestikkene gjennom dalen, for å holde meg på vegen etter et stort snøfall.




Nesten slik at jeg speidet etter en rød nisselue,
når jeg vasset i snø til knes opp til dyra.
 

6 april kom det enormt med snø, og gav meg  nesten julestemning.
Jeg er glad utegangerne har tykk ull!!!


 Vi får tåle litt variert vær, men  sier jo selvfølgelig jatakk  til en liten høststorm og en fin sommerdag også.....! Jatakk, begge deler! :)
I mange nyhetskanaler så har vi fått vite, at pga langvarig kulde så er mye i naturen forsinket!
Trekkfuglene lar vente på seg, insektene mangler og blomsterløkene står på vent osv.
Det er vel både godt og gale, tenker jeg!
Det gale er at vi måtte forlenge pussingen av støvletter, bruken av dundyna, vaskingen av stillongsen og for ikke å glemme.. utsette å ta av piggdekkene ( iallefall for de av oss som har det!).
Men det gode er at vi gleder oss over regn, Hestehov, måkeskrik og vask av sykkelen. Noe som ellers kan være ting som gjør oss litt irriterte for vi må bruke tid på, men blir nå gjort med et smil!

Mine aprilgleder begynte jo med lille lammet Moses som ble født 2 april, så fylte gullgutten vår, Mathias , 20 år den 9.april! Verdens beste Mathias!!!
Tenk 20 år...husker jeg sto med han i armene på sykehuset...kikket ut på det vakre Langfredagsværet og lurte på hvor han ville være når han ble 20 år. Heldigvis er gullgutten vår fortsatt hjemme, men blir til høsten student i Oslo! ( da må mamsen nedover med et lite "spiskammer" i ny og ne!!)


Mathias, mormor og besten venter på maten!
Alltid godt å få en klem!
Men siden jubilanten var opptatt med dømming av en fotballkamp i Sykkylven, papsen var i Stavanger og Bergen, broren var syk og jeg var invitert i selskap, så blei feiringen utsatt !

 Men et søndagsbesøk på Fellini ilag med mormor og besten ble første feiringsøkt, så får vi ta igjen familieselskapet når det passer inn i Aafk sin spilleplan og 20-åringen sine dommerjobber!

Dei 2 lamma!
11 april kom lam nr.2 Mandor! Den lille bølla som bare etter noen dager i verden, stanger mot Moses og spiser brødbiter beregnet på de voksne sauene. Ja, jammen har dei personligheter dei små skjønnhetene, selv om jeg i "gamle dager" før min lykkelige karriere som "frivillig avløyser", trodde at et lam var et lam!   !Godt han ikke er  kar på 2 bein...da hadde han vel fått en diagnose!


Moses og Mandor
Men 14 april, så våknet vi til vår....vårstemning!
Fuglene sang, temperaturen var 14 grader, snøen rundt huset var smeltet og jeg fant den første hvitveisen og dei første krokusene!

Årets første hvitveiser plukket 14 april.
   
          

Krokus som blomstret i hagen vår 14 april.



Men det nydeligste lille vårtegnet så jeg i går!
12 små kyllinger som kavet seg ut av egget i rugekassen! Noen gule og noen svarte! Så fasinerende å se hvor de kakker seg ut av skallet...kaver seg våte og pjuskete opp på beina...tørker fjærene og blir til noen små, vakre nøster! Gleder meg til  det blir grønne marker på gården og kyllingene blir så store at de kan spankulere rundt å nippe på strå.
Høns er artige og mye selskap i! Spent på å se hvor mange av kyllingene som er haner!! I forrige kull var det 5 gærne haner, så Storbonden måtte redusere bestanden drastisk, slik at det bare ble "en hane i kurven"! Resten ble til "hanefrikasè" under Bondekonas kyndige hender!

Egg til ruging fra en hønseavler på Hareide


En av dei vakre kyllingene som blei klekka ut!
Vårtegna kommer i rekordfart no
, så det er bare til å se dem,
 nyte dem og glede seg over "nytt liv"!!!!