lørdag 14. mai 2016

2 damer som virkelig kan kunsten å nyte livet i London og omegn !!!!

Så sitter jeg i sofakroken og varmepumpa står på 22 grader og enda er det litt grøssent her ! Når jeg kikker ut mot toppen av Emblemsfjellet, så er det kvitt igjen....og det er altså mai 2016 !!
Da er det bedre å mimre tilbake til forrige helg, når jeg endelig fikk brukt bursdagsgaven min fra min snille mann....nemlig en tur til London !!
Egentlig så var det flybilletter og hotellrom til 2...og 1 dags busstur for 2 fra London til Blenheim Palace,  hvor alle utescenene til Downton Abbey ble tatt opp !!! Jeg var overlykkelig for den flotte presangen, og sa at vi måtte nå gå minst en gang på afternoon tea og i alle fall på musical, og innom Selfridges i Oxford street osv, osv...., og det var da jeg la merke til at jo mer jeg nevnte om slike kjekke ting, jo mer rar ble Knut i fjeset.....til slutt kom det: Eh...du...? Du må gjerne ta med deg ei venninne dit, for jeg kommer jo rett fra USA den helga !!!
Musical , afternoon tea og Knut??? Dårlig kombinasjon...verre enn å ha med en masete unge.....og ja, det er no heilt greit det! Ville vel vært like trasig for meg om jeg hadde blitt dradd med på fotballpub og fotballkamp !!! Uinteressant !
Så da var det bare å melde Berit....!
Vil du være med til London, Berit??? JAAAAA :)

Damene på tur !!! Vi storkoset oss :)

Hurra, da hadde jeg sikret meg et supert reisefølge som også er lommekjent i London etter å ha bodd der 1 år, og ikkje minst feriert der masse !!! Så både støttekontakt og guiderollen var på plass! Bare til å begynne å glede seg til mai 2016.
Så før fuglen feis den 4. mai, så var vi på Vigra, klar for å stole på at SAS pilotene fraktet oss trygt til Oslo og videre til London ! "E lika best at pilotane har litt gråstenk i håret," sa Berit...og i det vi gikk inn i flyet kastet vi begge et blikk inn i cockpit`n og nikket bekreftende til hverandre !! Godkjente !!!!
Og ja....det var fine flyturer, så rolig at vi begge tok oss en cowboystrekk, noe som er svært uvanlig i alle fall for meg....( som alltid følge nøye med på alle lyder og flyvertinnene sin oppførsel! Snakker vi her om et snev av flyskrekk ???)
Men..LONDON HERE WE COME, klar for mange gode opplevelser i en by som har høy puls heile døgnet !

Åh...ditta va no bare knallbra !

Billetter til musicalen Thriller var bestilt allerede like over nyttår og vi var spent på plassene som vi hadde kjøpt på nettet...2 billetter til prisen av 1. Og sunnmøringene jublet....8.rad i hovedsalen.....kongeplasser ...og en fantastisk flott musical !! Juhu...ditta var litt av en start på oppholdet. Fish & chips og en Ginger ale til middag!  Er vi i England, så ..!

Bibury...med dei små murhusene som veverskene hadde bodd i.
Byen var kjent for sine linprodukt.

Fredagen var det busstur til 3 søvnige, små engelske landsbyer, og det var som å bli skrudd tilbake til en annen tid ! Her tuslet livet avgårde i et rolig tempo...ingen høyblokker eller brumming fra spreke sportsbiler eller skobutikker med siste nytt og med den hotteste musikken strømmende ut av skjulte høytalere så høyt, at du måtte vise ønsket størrelse på skoene med tegnspråk til ekspeditøren !!!!!
Nei, her var det vakre, små murhus, nydelige hager med rennende vann, forglemmegei,stemorsblomster, kvakkende ender og hvite svaner !!!!! Ja,i det hele tatt fantastisk idyllisk !

Fortsatt Bibury...med vakker flora.

Berit og jeg ble heilt bergtatt...og landsbyene Bibury, Bourton-on-the-Water vises nok knapt på kartet og lille Bampton såg mye større ut i Downton Abbey enn i virkeligheten !

Kirka i Bamton, som blei brukt i Downton Abbey serien både til bryllup og begravelse.

Mrs. Crawley sitt hus.


Men så vakre....og idylliske ! Og nei..det hadde IKKJE vært nokke å ha med seg han KNUT MO på...han hadde ånda ut !!!

Bourton - on - the - Water.

Men Berit og jeg hadde det helt fantastisk, og på Blenheim Palace var besøkssesongen akkurat startet, så der var kun noen få turister. Vi fikk tatt masse bilder, sett på utstillingen av Winston Churchill som faktisk ble født der, shoppet litt og nydt litt lokale bakervarer fra slottets kjøkken !
Det gode liv !



Vakre Blenheim Palace, som var en fantastisk opplevelse å se både
utvendig og innvendig

Så det var no bursdagsgava si det, Knutebass!!
Stakkars mann, han kom med en helt ny Iphone og ville gi meg i bursdagsgave, men jeg ville ikkje ha ny mobiltelefon fordi jeg hardnakket påstod at min gamle Iphone 4s var SÅ god !!!!! E det mulig å være så utakknemlig? Jeg gremmes !
Og 2 dager før avreise krasjet telefonen min heilt og jeg sendte en en fortvilt messenger til min kjære i Statene: Hjelp hva gjør jeg ? Kjøp deg en ny telefon...jeg betaler, var tilbakemeldingen fra han !! Heldige meg som har deg !

Lørdag i London...blei litt shopping i Oxford street og gatene rundt !!! Så var det klart for forhåndsbestilt Afternoon tea på The Goring!
Erke engelsk, dyrt, nydelig, elegant, smakfullt og stilfullt...osv! Og med sko med akkurat passe høye heler, litt pudder og ekstra lebestift i veska, så byttet vi ut dei kjekke joggeskoene på det ekstremt lekre pudderrommet for kvinner .

Ja,,,det var berre lækkert !

Ja...vi var begge imponerte over Afternoon tea på The Goring. Servicen var fantastisk, det spiselige en reise i smaker som var eventyrlig og så serviset da...koppene....tekannen...det estetiske var en nytelse like stor som det spiselige. Etter 2 timer nydelig mat og perfekt te, masse snakk og latter, så var vi mette og fornøyde , og da ruslet vi en tur ned i den engelske hagen til hotellet!!
 Åh....er vi statister i en britisk tv-serie???? Bondetupper i byhager???? Berit ble inspirert og fikk mange gode ideer til sin kommende, nye hage !

Pause i Hyde Park !!

Så ble det tid til en rusletur i Hyde Park, og så enda mer shopping. Jeg som så hårdnakket har påstått at jeg ikke har gen for shopping, må bare slutte å si det !!
Jeg har et sterkt gen for shopping, men det virker bare i utlandet. 
Kofferten min veide 22.7 kg på veg hjem, i tillegg kom litt håndbagasje ! Sko, litt babyklær til kommende gammeltante barn, kjeks og lemoncurd fra Crabtree & Evelynn, te....litt av hvert annet....ja, plutselig så var det ganske så fullt i kofferten og på slutten av lørdagen hadde vi faktisk gått 20866 skritt i følge skrittelleren på min nye telefon !!!
Phu...da var det godt å finne seg en koselig restaurant og nyte god mat og drikke !! Fordi vi fortjente det !!!!

Så var det søndag og hjemreisedag !! Deilig frokost på et lite lokalt spisested, T-bane til Heatrow, innsjekking og litt mer shopping.
Så var det Gardemoen neste !!! Der var bagasjen forsinket, tida knapp og vi blei skyssa til sikkerhetskontrollen via en snarvei! Og SÅ ...dissa forb....folka i sikkerhetskontrollen skulle ha vært .... ja, gidder ikke skrive hva jeg tenke de skulle vært !!
Ti minutter til flyet skulle gå, og jeg ble selvfølgelig tatt til side i TILFELDIG kontroll !! Åh...koffor blir jeg alltid stoppet i tilfeldig kontroll?????? Narkotikakontroll !!!!! Jada, nytter det å si noe til dissa folka???? NEI ! Wannabe police??? JA !
Så klarte de jammen med å lage hull på en ciderbox som Berit hadde kjøpt i taxfreebutikken !! Men beklaget de det, eller skyndet seg i å få varene i en ny, forseglet pose ??? Neida! Er disse folka inspirasjonskilder for dovendyrene i animasjonsfilmen Zootropolis??? Svaret er uten tvil JA !

Bilderesultat for zootropolis
Men vi kom oss hjem, og SAS pilotene, fortsatt med en gråstenk i håret, fraktet oss trygt til Vigra!
Og begge var enige i at de hadde en fantastisk tur !! Kanskje kan vi planlegge en ny Englandstur...da med mannfolka våres !
Pub og fotballkamp for de, og afternoon tea og busstur for oss, men felles middager og frokoster !!! :) Yes !
Det er godt med slike kjekke opplevelser.